ZWARTEMEER - De handballers van Volendam hebben maar even kunnen genieten van de koppositie in de BENE-League. Zaterdag verloor de ploeg van trainer Geert Hinskens met het kleinst mogelijk verschil van Hurry Up (41-40).


Met het verlies zakte Volendam in één keer naar de vierde plaats en blijft het razend spannend in de top. Spannend was het ook in Drenthe, al liep Volendam eigenlijk voortdurend achter de feiten aan. Tot 9-11 had men weliswaar nog een voorsprong, maar daarna kwam Hurry Up erover heen en ging rusten met een 20-18 voorsprong.

Na de rust kwamen de gasten nog even op gelijke hoogte maar de Drentse middenmoter nam het initiatief weer over en nam drie doelpunten voorsprong. Pas in de uiterste slotfase kwam Volendam nog dichterbij en men meende recht te hebben op een punt, ware het niet dat de arbitrage de gelijkmaker van Oskar Schöll afkeurde wegens een aanvalende fout. Volgens Volendam dat in Eprahim Jerry (9) en Jordy Baijens (6) zijn topscorers had een onterechte beslissing.

Komende zondag gaat Volendam op bezoek bij het op de vijfde plaats staande Aalsmeer voor een Noord-Hollands onderonsje.