ALMERE - De handballers van HV Volendam hebben op Hemelvaartsdag voor de negende keer in de clubhistorie de nationale beker gewonnen. In de finale in Almere waren de Volendammers met 29-25 te sterk voor Huury Up uit Zwartemeer.

HV Volendam begon goed aan de wedstrijd en sloeg al snel een gaatje. Op een gegeven moment was het verschil zelfs vier punten, maar de Drenten toonden veerkracht en kwamen voor de rust terug tot 12-11.

Na de rust kwam Hurry Up zelfs op gelijke hoogte bij 14-14, maar mede dankzij goed keeperswekr van Evan de Lange lieten de Volendammers het niet verder komen om zelf verder weer uit te lopen naar vier doelpunten verschil. deze voorsprong hield men tot het laatste fluitsignaal vast.

Naast het veroveren van de beker maakt HV Volendam ook nog kans op de landstitel. Komend weekend moet men dan wel de uitwedstrijd bij Tachos winnen en daarna hopen op een misstap van Aalsmeer tegen Lions.