VOLENDAM - De inhaalwedstrijd van HV KRAS/Volendam tegen Hubo Initia Hasselt verliep voor de Volendammers voor het grootste gedeelte naar wens. Het had geen kind aan de Belgische gasten en boekte, na een 20-4 (!) ruststand, uiteindelijk een 32-23 zege.

Afgelopen zaterdag moest de ploeg van trainer Peter Portengen tegen Dynamo-Victor nog tot het gaatje gaan, met een verdiend 32-32 gelijkspel in de slotseconden tot gevolg. Gisteren was in sporthal de Seinpaal nooit sprake van enige spanning. Vanaf minuut één speelde Volendam gretig en strafte het de kansen af. Via 12-2 na iets meer dan een kwartier, zochten de ploegen met 20-4 de kleedkamers op. Hasselt-speler Daniël Sedano moest even daarvoor inrukken toen hij Jordy Baijens in zijn weg naar het doel omver liep.

Na de pauze namen de Volendammers gas terug. Hasselt zag zijn kans de score iets dragelijker te maken. Dat lukte. De zoemer ging bij 32-23. In de slotfase kreeg ook Hasselt-doelman Julen de Carlos Artuch de rode kaart. Bij een poging een Volendamse break te onderscheppen hinderde hij Baijens.

HV KRAS/Volendam - Hubo Initia Hasselt: 32-23 (20-4).

Rode kaart: Daniël Sedano en Julen de Carlos Artuch (beiden Hubo Initia Hasselt).

Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Mike Zwarthoed, Michiel van Gils, Florent Bourget 6/4, Igor Mrsulja 5, Zarko Curic 4, Jordy Baijens 4, Sander Visser 3, Marnix Roos 3, Léon van Schie 3, Robin Jansen 2, Tim Claessens 1, Geert Hinskens 1, Marc Kok, Jaap Beemsterboer.