VOLENDAM - Achraf Douiri (21) is vanaf komend seizoen te bewonderen in het shirt van FC Volendam. De creatieve buitenspeler komt over van IJsselmeervogels, waar hij gecoacht werd door voormalig FC Volendam-trainer Berry Smit. Douiri is voor één seizoen vastgelegd, met een optie voor nog een jaar.


Dit seizoen maakte Douiri in het onderlinge duel tegen Jong FC Volendam (4-3) zijn debuut in de hoofdmacht van IJsselmeervogels. Vanaf dat moment haalde trainer Smit zijn pupil bij de A-selectie. Na twee duels was het seizoen echter voorbij voor Douiri en het gehele amateurvoetbal. Nu gaat de geboren Amsterdammer voor een nieuwe kans in het profvoetbal. Eerder voetbalde de buitenspeler voor SC Buitenveldert, HFC EDO, ADO Den Haag, Zuidoost United en het Zweedse IFK Eskilstuna.

'Dankbaar voor kans'
“Ik ben blij met het vertrouwen en dankbaar voor de kans die Volendam mij geeft”, stelt Douiri. “Ik heb ontzettend veel zin om het aankomende seizoen alles te geven voor deze mooie club.”

'Indruk gemaakt'
Technisch directeur Jasper van Leeuwen licht toe: “Achraf heeft al een flinke reis achter de rug door het voetballandschap. Hij heeft bij ons recent een stage doorlopen en vrijwel direct al indruk gemaakt. Daarom hebben wij, in goed en zeer sportief overleg met IJsselmeervogels, besloten hem een nieuwe kans te bieden in het profvoetbal. Achraf is een echte buitenspeler; hij is technisch vaardig, heeft een sterke individuele actie en behoudt daarbij ook vaak het overzicht. Wij hebben goede hoop dat Achraf deze nieuwe kans nu kan pakken en nog veel mensen gaat verrassen.”