NOORD-HOLLAND - Op zaterdag 25 april 2020 vindt de 48e editie van de Ronde van Noord-Holland plaats. Deze voorjaarsklassieker is één van de oudste toertochten van Le Champion en is bij veel fietsers favoriet. Het is één van de eerste Noord-Hollandse tochten van het nieuwe wielerseizoen. Inschrijven voor 40, 70, 110 of 160 kilometer is vanaf vandaag mogelijk!


Het mooie Noord-Holland

Met routes die je langs de mooiste plekjes van de provincie brengen, is dit zeker een wielertocht die op de agenda moet staan. Samen met vrijwilligers wordt ieder jaar het parcours met grote zorg uitgepijld. De routes kenmerken zich door de prachtige groene polders, historische stolpboerderijen en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes. De groene polders worden afgewisseld door prachtige tulpenvelden. Het is niet voor niks dat deze voorjaarsklassieker al meer dan veertig jaar een succes is.


Verschillende afstanden en startlocaties

De Ronde van Noord-Holland kent vier verschillende afstanden, 40, 70, 110 en 160 kilometer. De ronde kan gestart worden vanaf drie startlocaties: Alkmaar, Hoorn of Oostzaan. De routes 40 en 70 kilometer gaan langs de mooiste plekjes in de regio, over binnendoorwegen en door schilderachtige dorpjes. Bij de langste afstanden over 110 en 160 kilometer krijgen de echte fanatiekelingen meer uitdaging. Naast de langere afstand speelt de wind een grotere factor wanneer je over de uitgestrekte dijken van Noord-Holland fietst. Op deze routes zie je de meest diverse kant van Noord-Holland, van plattelandsdorpjes tot aan de grote steden. De Ronde van Noord-Holland is geschikt voor iedereen. Kom op je racefiets, sportfiets, mountainbike of e-bike en geniet samen met je fietsvrienden van deze voorjaarsklassieker.


Fietsen voor het goede doel

De Hartstichting is sinds 2012 het goede doel van de Ronde van Noord-Holland. Deze stichting vindt dat iedereen recht heeft op een gezond hart. Ook dit jaar kunnen deelnemers bij hun inschrijving een vrijwillige donatie aan de Hartstichting doen.


Inschrijven

Online inschrijven kan vanaf vandaag via de website: www.rondevannoordholland.nl.