ALPHEN AAN DEN RIJN - RKAV Volendam houdt de promotiekansen naar de Derde Divisie nog altijd levend. Dinsdagavond wist de ploeg van Johan Steur met het kleinst mogelijke verschil te winnen van ARC (0-1) waardoor men een goede uitgangspositie heeft voor de return komende zaterdag in Volendam.


Joey Tol, begonnen vanaf de bank, zorgde een klein kwartier voor tijd voor de enige treffer van de wedstrijd. Dat was nog geen tien minuten nadat hij in het veld was gekomen voor Pieter Kroon. Tol, toch topscorer van de Volendammers, was net terug van een weekje vakantie waardoor hij geen basisplaats kreeg van trainer Steur.

Met de 0-1 mogen de Volendammers zeker niet ontevreden zijn want ARC was minstens zo gevaarlijk. Doelman Sander Binken hield echter de nul door pogingen van Kaabouni en De Oude te keren en werde eenmaal op de lijn te hulp geschoten door Lex Veerman die eveneens een poging van Kaabouni verijdeld. Aan de andere kant was de grootste kans voor de Volendammers voor Jens Kras die op de paal mikte. Het leek daardoor op een puntendeling te eindigen tot de getergde Tol alsnog toesloeg: 0-1.

De returen volgt komende zaerdag om 14.30 uur in Volendam.