VOLENDAM - FC Volendam is groeiende. Niet alleen als het om sportieve prestaties gaat, maar ook in de organisatie worden veranderingen doorgevoerd om de ambities na te jagen. Een belangrijke stap hierin is de herinrichting van de directie. Vanaf 1 januari 2022 wordt deze verbreed met de functies van ‘commercieel directeur’ en ‘directeur opleidingen en samenwerkingen’. Deze functies worden ingevuld door respectievelijk Jan Smit en Ruben Jongkind. De zittende directieleden Jasper van Leeuwen (technisch directeur) en Richard de Weijze (zakelijk directeur) completeren het kwartet. De functie van ‘directeur externe betrekkingen’, bekleed door Keje Molenaar, vervalt.


Commercieel directeur

Smit en Jongkind zijn reeds actief bij FC Volendam. Eerstgenoemde is onderdeel van het bestuur met de portefeuille Cultuur & Media en bekleedt de rol van vice-voorzitter. Smit is echter bereid zich nog intensiever in te zetten voor FC Volendam en gaat dit doen vanuit de rol van commercieel directeur. Met de toevoeging van de zetel van Smit streeft FC Volendam naar een versnelling van de groei van de commerciële mogelijkheden van de club.

Directeur opleidingen en samenwerkingen

Ook Jongkind intensiveert zijn rol binnen FC Volendam. Momenteel combineert hij de rollen van strategisch adviseur en hoofd methodologie bij de club. Met ingang van 1 januari maakt Jongkind deel uit van de directie, met de verantwoordelijkheid over de jeugdopleiding van FC Volendam, het project Voetbal Volendam, de samenwerking van FC Volendam en RKAV Volendam, alsmede de regionale en internationale samenwerkingen.

Met de toevoeging van de zetel van Jongkind zet FC Volendam een volgende stap in de verankering van de jeugdopleiding als levensader van de club binnen het primaire besluitvormingsorgaan.

Technisch en juridisch adviseur

Molenaar treedt in de nieuwe situatie terug uit de directie om per 1 januari als ‘technisch en juridisch adviseur’ het bestuur te ondersteunen bij de strategische dossiers en uitdagingen waar FC Volendam de komende jaren voor staat. De Volendammer blijft daarmee in een andere rol actief betrokken bij de ontwikkelingen rondom Het Nieuwe Oranje.