VOLENDAM - Robin Jansen keert komend seizoen terug naar Herpertz Bevo Hc. De linkeropbouwer en international van Oranje kwam in 2018 over van de club uit Panningen en bewandelt na de zomer de omgekeerde weg. Lisa Lautenschutz maakt komend seizoen deel uit van damesteam Garage Kil/Volendam. De 22-jarige Volendamse speelde afgelopen seizoenen voor de beloften, maar zet nu de stap omhoog naar de hoofdmacht en het spelen in de Eredivisie.


Robin Jansen
keert komend seizoen terug naar Herpertz Bevo Hc. De linkeropbouwer en international van Oranje kwam in 2018 over van de club uit Panningen en bewandelt na de zomer de omgekeerde weg.

In dienst van KRAS/Volendam groeide Jansen al snel uit tot een belangrijke schakel. In 2019 legde hij met KRAS/Volendam beslag op de NHV Beker. Dit mede door negen treffers van de handballer uit Nieuwegein. De afgelopen jaargang was Jansen een van de meest scorende spelers van de ploeg uit het vissersdorp. Met 94 treffers bezet hij de derde plaats in het Volendamse topscorersklassement.

Lisa Lautenschutz maakt komend seizoen deel uit van Garage Kil/Volendam. De 22-jarige Volendamse speelde afgelopen seizoenen voor de damesbeloften, maar zet nu de stap omhoog naar de hoofdmacht en het spelen in de Eredivisie.

"Ga alles geven."
"Ik speel al mijn hele handbalcarrière in Volendam", vertelt de rechterhoekspeelster. "Het is voor mij heel spannend en ik ben blij dat ik de kans krijg erbij te horen. Dat het team sinds vorig seizoen in de Eredivisie speelt maakt het extra speciaal.”

De Volendamse behoorde al eens eerder tot het eerste damesteam van KRAS/Volendam. “Dat was een paar jaar terug op een lager niveau. Doordat ik destijds erg druk was met mijn studie heb ik ervoor gekozen naar het tweede team te gaan. Daar zat ik ook erg op mijn plek en hebben we met onder meer de promotie van afgelopen seizoen mooie dingen bereikt.”

Stapje beter
Lautenschutz heeft inmiddels al meerdere trainingen met haar nieuwe team achter de rug. Vooral het hogere niveau valt op. “Het is allemaal net een stapje beter dan in mijn vorige team. Het baltempo ligt hoger en het is te merken dat de meiden het trainen erg serieus nemen. Ze zijn professioneel en hebben een heel goede instelling."

Hoewel Lautenschutz al eerder in het eerste damesteam speelde, was ze nog niet eerder actief in de Eredivisie. “Ik ga alles geven en we zullen zien wat dat oplevert. Als team moeten we ons uiterste best doen om op dit niveau goed voor de dag te komen. Met de sfeer onderling zit het in ieder geval goed en ik verwacht dat we in staat zijn mooie resultaten te boeken.”

Ortega: 'Erg nieuwsgierig'
“Lisa heeft het afgelopen seizoen al regelmatig met het eerste team meegetraind”, vertelt Ortega. “We hebben haar er nu definitief bijgehaald om haar de volgende stappen te laten zetten. Ik ben erg benieuwd hoe zij zich gaat ontwikkelen.”

Selectie
Lautenschutz is het vijfde nieuwe gezicht in de Volendamse damesselectie ten opzichte van vorig seizoen. Zo heeft de ploeg met Ortega een nieuwe trainer en komen Marit Huiberts, Pien van der Geest en Jaimy Mens allen over van VOC. Jacky Ferwerda en Roos van Leeuwen bewandelen de omgekeerde route en spelen na de zomer in de hoofdstad. Ook Floor Smit verliet Volendam. Zij stapte over naar SEW.