VOLENDAM - FC Utrecht O17 - FC Volendam O17 (2-1) Na de prachtige overwinning (5-2) op koploper Excelsior van vorige week, nam FC Volendam die positie over. Daar hebben ze precies een week van kunnen genieten, want na de onnodige nederlaag bij FC Utrecht, waar O 17 zelden punten pakt, zijn de rollen weer omgedraaid en in plaats van afstand te nemen van de middenmoot staan de nummers 1 t/m 7 nog steeds dicht bij elkaar.

Onder slechte omstandigheden, een matig veld en zeer koude wind, kwam ook nog eens de scheidsrechter 40 minuten te laat, waardoor de hele warming-up twee keer moest worden gedaan. FC Volendam koos voor de wind mee, waardoor het optisch meer in de aanval was dan FC Utrecht. Toch was het FC Utrecht dat de 1-0 maakte, al in de 10e minuut. FC Volendam kreeg daarna wat kansjes en in de 22e minuut was het Moraizio de Souza die weer eens een van zijn befaamde voorzetten rechtstreeks in het doel zag belanden, 1-1. Met een prachtig afstandsschot van Michael Mante had FC Volendam met een verdiende voorzet de rust in kunnen gaan, maar deze werd helaas gestopt.

De tweede helft koos FC Volendam weer voor de aanval, en was het linksback Micky van de Ven die een mooie solo afsloot met een schot op de paal. De voorhoede was machteloos, veel balverlies, slordig in de passing, niet 100% aanwezig. Door een blunder in de achterhoede van FC Volendam kon FC Utrecht op 2-1 komen, tegen de verhouding in. Voor de wedstrijd is uitgebreid gesproken over hoog genoteerd staan en gemakzuchtig worden. Dit was daar weer een voorbeeld van. Daarna was het rechtsback Jay Kruiver die een mooie solo inzette vanaf de middenlijn, maar eenmaal aangekomen in de 16 had hij niet meer de kracht om er iets moois van te maken. Daar bleef het bij. Ook FC Utrecht was niet bij machte om er meer van te maken.

De vijfde wedstrijd op rij met een goede tot zeer goede eerste helft, gevolgd door een zeer matige tweede helft. Een wedstrijd duurt echt 80 minuten. Volgende week thuis tegen Willem II.

Scoreverloop
10. FC Utrecht 1-0
22. Moraizio de Souza 1-1
51. FC Utrecht 2-1

Opstelling
Dion Vlak, Jay Kruiver, Quinten de Fonseca, Robin Schulte, Micky van de Ven, Michael Mante (59. D’mitri Darsan), Kalleb Mambo Kwamungu (53. Tom de Groot), Aram de Munnik, Jip Molenaar, Victor van Montfort (70. Dean Groen), Moraizio de Souza (78. Brooklyn van Doorneveld)

FC Volendam O16- Excelsior O16 (1-2)
Na de goede overwinning van vorige week moesten we vandaag tegen Excelsior O16. In een koud Kras Stadion begonnen we zeer goed aan de wedstrijd, want na drie minuten was het al 1-0 door Niels Kuipers, na een goede aanval over onze linkerkant. Gesterkt door deze voorsprong en de wind in de rug bleven we druk houden op de tegenstander en kregen we een paar goede mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, maar de echte schwung van vorige week was er niet.

Na rust, met de wind tegen, begonnen we heel goed met een grote kans voor Tyresse Duijker, maar hij stuitte op de keeper. Ondanks de sterke wind tegen bleven we relatief eenvoudig op voorsprong, maar toen kwam de 61e minuut. Op de middenlijn kreeg een middenvelder van Excelsior de bal en legde hem achter onze laatste en door miscommunicatie scoorde de rechtsbuiten uit het niets de 1-1. Zo zonde want we stonden goed georganiseerd. We speelden heel zakelijk tot dat moment. In de 70e minuut werd het zelfs 1-2, doordat we niet mee liepen met de man uit de tweede lijn. Twee momenten van niet scherp zijn kostten ons de wedstrijd, ondanks dat we nog een paar kansen kregen op de gelijkmaker. Een nederlaag die we echt aan onszelf te wijten hebben en waar we goed lering uit moeten trekken.

3. Niels Kuipers 1-0
61. Excelsior 1-1
70. Excelsior 1-2

Opstelling
Ciro Verkooijen, Cedric Bobson, Luuk de Wit, Daan Steur, Mitch van Kempen, Amoah Foa Sam, Andrei Vossen (50. Benjamin Corley), Gedion Meridina (32. Hamza Rahaoui), Niels Kuipers, Lex Veerman, Tyresse Duijker

FC Volendam O13 - FC Twente O13 (5-4)

Zaterdagochtend hebben wij winnend afgesloten en dat was een hele tijd geleden (oktober 2017.) In het koude Kras Stadion was de wedstrijd nog niet begonnen of na 43 seconden keken wij al tegen een achterstand aan, 0-1. Het zou toch niet weer misgaan? Gelukkig was het na vier minuten alweer gelijk, na een goed genomen vrije trap buiten de 16 meter van David Petrovic. 1-1. De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten en kregen een voetbaldemonstratie te zien. In de 14e minuut kwamen we op voorsprong. Na een lange bal van achteruit van Nash Bijnoe kwam de bal bij Billy van Duijl en hij kon vrij doorlopen en scoren 2-1. Nog net bijgekomen van blijdschap was het in de 17e minuut weer raak. Na een voorzet over links van Rugero Brashuis kwam de bal bij Billy van Duijl. Die speelde daarna breed op David Petrovic en de 3-1 was een feit. FC Twente gaf goed tegenstand, maar paal en lat stonden in de weg voor de aansluittreffers, mede dankzij keeper Jesse Loef. In de 19e minuut was het David Petrovic die zijn 3e treffer maakte na breed leggen van Billy van Duijl, 4-1. De pret was echter nog niet over, want in de 21e minuut zette Billy van Duijl met een steekpass Milan Keizer vrij voor de keeper en de 5-1 was een feit. Twee minuten later was het FC Twente dat via een vrije schop de 5-2 ruststand aantekende.

In de rust hamerde de trainer er in de kleedkamer op dat de wedstrijd nog niet was gespeeld en dat bleek ook het geval. In de 37e minuut was het FC Twente dat de achterstand verkleinde tot 5-3 en in de 48e minuut zelfs 5-4. Billy probeerde het nog twee keer met een afstandsschot, maar had net geen geluk. Na wat hachelijke momenten achterin bij de Volendammers kon de voorsprong toch met dichtgeknepen billen worden behouden en na zes minuten extra blessure- en wisseltijd konden de 3 verdiende punten worden gevierd.

1. FC Twente 0-1