VOLENDAM - Sparta O19 - FC Volendam O19 (1-0)

Net als twee weken geleden stond FC Volendam na afloop onverdiend met lege handen. Ook nu toonde ons team zich gelijkwaardig aan Sparta en werd de toeschouwers een boeiend duel, in een hoog tempo, voorgeschoteld. Wrang was het dan ook dat het kwartje opnieuw de verkeerde kant opviel en de door blessures geteisterde Volendamse formatie wederom niet beloond werd voor zijn goede spel. Uiteraard baalde onze trainer daarvan als een stekker. Met zijn andere pet op, die van Hoofd Jeugdopleiding, toonde hij zich echter trots. Met name over de wijze waarop de eerstejaars in ons team zich de laatste weken ontwikkelen. Het kan niet anders of dat moet in de komende wedstrijden zijn vruchten gaan afwerpen.

Onder lenteachtige omstandigheden kwam FC Volendam ditmaal scherper voor de dag dan in de thuiswedstrijd. Toen werd namelijk al binnen vijf minuten tegen een achterstand aangekeken en moest men daarna steeds in de achtervolging. Nu was de eerste kans in de beginfase voor ons team. Wessel Stuyt kreeg, na een mooie combinatie tussen Shurny Marengo en Dani Mes, een prima kopkans, maar hij schampte de bal slechts. Er ontspon zich een open en sportieve wedstrijd, waarin het spel in een hoog tempo op en neer ging, zonder dat er aan beide kanten echte kansen werden gecreëerd. Beide defensies hadden hun zaakjes prima op orde en gaven niets weg. FC Volendam kreeg wel een paar aardige schietkansen, maar die werden steeds tijdig met een blok onschadelijk gemaakt. Cherifio Goudland was nog het dichtst bij een doelpunt. Hij richtte echter te hoog en liet de bal in de tribune eindigen. Verder kende de eerste helft geen noemenswaardige feiten.

In de tweede helft zagen wij eenzelfde spelbeeld. Verdedigingen aan beide kanten van het veld die niet toestonden dat daarin een bres werd geslagen. Van serieuze scoringsmogelijkheden was dan ook nauwelijks sprake. Overigens moest de doelman van de Kasteelheren vaker handelend optreden dan onze eigen Barry Lauwers. Toen echter onze verdediging, in de 84e minuut, na een afgeslagen aanval even uit balans was, profiteerde Sparta daar optimaal van. Met een prachtig schot in de kruising zette de handige nummer 7 zijn team op voorsprong, 1-0. In de resterende minuten deed FC Volendam er van alles aan om langszij te komen. Een drietal mogelijkheden daartoe werd helaas onbenut gelaten. Eerst was het Mike Eerdhuijzen die in het vijandelijk doelgebied opdook. Mike beschikt over een ijzersterk linkerbeen en waar iedereen verwachtte dat hij daarmee verwoestend en doeltreffend zou uithalen, legde hij de bal af op Dean James, die daar niet op had gerekend. Die kans ging dus jammerlijk verloren. Daarna zag Derry Murkin zijn doelrijpe inzet geblokt en Taye Lee zijn te gehaaste schot ruim overgaan. Daar bleef het bij.

Zoals gezegd, balen van het resultaat, maar met een opgeheven hoofd op naar de volgende wedstrijd, die tegen PEC Zwolle. In Volendam trokken de Zwollenaren nog fortuinlijk aan het langste eind. Dat mag a.s. zaterdag niet nog eens gebeuren. De punten horen dan voor ons te zijn!

Scoreverloop
84. Sparta 1-0

Opstelling
Barry Lauwers, Dani Mes, Sjors Kramer, Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Bram van de Wiel, Shurny Marengo (65. Taye Lee), Max Veerman, Wessel Stuyt (83. Lorenzo van Slimming), Cherifio Goudland (72. Dean James), Derry Murkin.

FC Volendam O17 – Willem II O 17 (3-0)

Zaterdag de wedstrijd tegen middenmoter Willem II. FC Volendam ging van quitte af aan in de aanval en dat zou de hele eerste helft aanhouden. Er werd met veel inzet gespeeld, maar de kansen waren gering. Een bal breed van Jip Molenaar op Aram de Munnik kon niet worden afgerond. Jip werd nog een keer diep gestuurd. Zijn schot belandde op de paal, maar daar werd buitenspel voor gegeven. Willem II kwam nauwelijks over de middenlijn, en als dat toch sporadisch gebeurde, stonden onze centralen Quinten de Fronseca en Micky van de Ven uitstekend te verdedigen, of Dion Vlak was een sta in de weg. Het was Micky die een minuut voor rust de bal halverwege eigen helft oppikte, met grote stappen richting de 16 van Willem II sprintte. Zijn prima balletje breed kon door Jip eenvoudig worden binnengetikt, 1-0.

De eerste twintig minuten verliepen hetzelfde als in de eerste helft. FC Volendam was veel sterker. Een prachtige dieptepass van Micky van de Ven op Aram de Munnik werd door Aram op snelheid in de 16 gebracht en hij drukte fraai af, 2-0. Willem II kwam er daarna toch een paar keer gevaarlijk uit, maar de verdediging gaf geen krimp. Tien minuten voor tijd werd Victor van Montfort, via diverse schijven, knap vrijgespeeld voor de keeper, maar daar werd iets te makkelijk mee omgesprongen. In de laatste minuut mocht hij het, na een goede onderschepping en dito voorzet van Jay Kruiver, nogmaals proberen en dat werd de 3-0. Zeer verdiend, hard gewerkt en FC Volendam O17 is weer koploper.

Volgende week tegen Vitesse, waar we nog een appeltje mee te schillen hebben na het onterechte verlies in Arnhem. Aanvang 12.00 uur.

39. Jip Molenaar 1-0
54. Aram de Munnik 2-0
80. Victor van Montfort 3-0

Opstelling
Dion Vlak, Jay Kruiver, Quinten de Fonseca, Micky van de Ven, Tom de Groot, Michael Mante (71. Brooklyn van Doorneveld), Aram de Munnik (63. Moraizio de Souza), Kalleb Mambo Kwamungu (50. Victor van Montfort), Jip Molenaar, Robin Schulte, D’mitri Darsan

FC Volendam O15 - Feyenoord O15 (1-3)
FC Volendam verliest voorlopig de strijd om de derde plaats
FC Volendam startte zeer voortvarend en leek snel op voorsprong te komen tegen Feyenoord. Het was Jordy Dietz die voor het eerste wapenfeit tekende door in de 4e minuut een prima schot op doel los te laten dat ternauwernood door de keeper van Feyenoord tot corner kon worden verwerkt. Daarna was het aan Fahd Salihou om de score te openen. Een prima voorzet van Deshawntey de Sanders werd in de handen van de keeper gekopt. In de 10e minuut zette Fahd goed door bij de achterlijn en bracht hij vervolgens Jordy in stelling. Wederom zag hij zijn inzet gekeerd door de keeper van Feyenoord. Het team draaide het eerste kwart van de wedstrijd goed. Dat uitte zich in prima druk zetten op de Feyenoord-verdediging en -middenvelders. Een voorsprong was op dat moment meer dan terecht geweest. Feyenoord voetbalde zich steeds beter onder de druk van FC Volendam uit en verscheen steeds vaker rondom het zestien meter gebied van Thomas. Een moment van onachtzaamheid in de verdediging van Volendam leidde het eerste doelpunt in. De linksbuiten van Feyenoord kon ongehinderd doorlopen tot diep in het strafschopgebied van Volendam. Tegen de inzet van deze aanvaller had Thomas geen verweer en de 0-1 stond op het scorebord.

Volendam ging niet bij de pakken neerzitten en probeerde de gelijkmaker te forceren. Daarbij hadden ze echter geen geluk. Feyenoord kon tot het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter rustig combineren en Volendam ver van het eigen doel houden.

FC Volendam startte de tweede helft zoals het geëindigd was in de eerste helft. Moeizaam de combinatie zoekend en met soms te gehaast spel proberen de druk of Feyenoord op te voeren. De verdediging van Feyenoord hield echter vrij gemakkelijk stand. Het was in de 41e minuut een fraai ingeschoten bal van links die over Thomas Brand in de verre hoek verdween. Dit was een domper voor het team waarin veel jongens er alles aan deden om gelijk te maken. Na deze tweede treffer lukte het Volendam nog niet om zich te herpakken en gaven zij steeds meer ruimte aan Feyenoord om vrijer te combineren. Doordat Feyenoord steeds meer ruimte kreeg kwam de derde treffer niet geheel uit de lucht vallen. Een misser bij het uitverdedigen gaf Feyenoord de kans om de wedstrijd op slot te gooien, 0-3. Nog geen minuut later was het Wilkins Afriyie die Deshawntey de Sanders met een slimme pass vrij voor de Feyenoord-keeper zette en daarmee de eindstand op 1-3 bepaalde.

Als je de gehele wedstrijd bekijkt had er mogelijk meer in gezeten. Het soms onrustige uitverdedigen van FC Volendam bepaalde vandaag echter de uitslag.

Volgende wedstrijden:

• Dinsdag 27 maart om 18.30 uur thuis tegen DWS O15 (oefenwedstrijd)
  • Zaterdag 31 maart om 12.15 uur uit tegen ADO Den Haag

24. Feyenoord 0-1
41. Feyenoord 0-2
48. Feyenoord 0-3
49. Deshawntey de Sanders 1-3

Opstelling FC Volendam O15
Thomas Brand, Gyani João Manuel, Wylshendrid Lousiana, Levi van Duijl (54. Milijano Anastatia), Jordy Dietz (45. Tiago Lauwerens), Joey Antonioli, Wilkins Afriyie, Jerôm Jager, Mitchi Huijsman (60. Rob Tol), Fahd Salihou (54. Necati Delibasi), Deshawntey de Sanders

Winst en verlies voor FC Volendam O12
De afgelopen week speelde FC Volendam O12 twee oefenwedstrijden op een groot veld. Op woensdag werd er knap gewonnen van AZ. Zaterdag moest in een leuke wedstrijd de winst aan ADO Den Haag worden gelaten.

AZ O12 - FC Volendam O12 0-2 (0-1)
Midweeks werd er op een groot veld geoefend tegen AZ. Een lastige tegenstander, waartegen we aan het begin van het seizoen in een oefenwedstrijd een gelijkspel behaalden om vervolgens tweemaal ruim te verliezen in de competitie. Er werd echter goed vanuit de organisatie gespeeld, waarbij met name in de omschakeling de taken goed werden uitgevoerd. Verdedigend werd er goed gedekt en de bal kon vaak vroeg worden veroverd. Daarbij werd de ruimte achter de verdediging een aantal keren goed benut. In de eerste helft resulteerde dit in een doelpunt van Robin van Cruijsen, na een aanval via Kayden Wolff en Barry Negic. Tien minuten na rust werd de score zelfs verdubbeld. Kayden stuurde de mee opgekomen Niels Kwakman in de diepte, die vervolgens een strakke voorzet afleverde. Een misverstand tussen een AZ-verdediger en de keeper zorgde ervoor dat Barry de 0-2 eindstand kon aantekenen. AZ kreeg nog wel een aantal kansen, maar goed keeperswerk van Milan Hemelrijk en het nodige geluk zorgden voor een mooie overwinning en een clean sheet.

14. Robin van Cruijsen 0-1
40. Barry Negic 0-2

Wedstrijdselectie
Milan Hemelrijk, Niels Kwakman, Mike Posthumus, Matthijs Stoelinga, Kyeno Koeleman, Sam Schokker, Milan Engelander, Tarik Serdar, Kayden Wolff, Barry Negic, Robin van Cruijsen, Ot van der Plas, Noach Shenkman, Jayden Arifi, Djayden Elmers en Jesse Tetteroo.

FC Volendam O12 – ADO Den Haag O12 5-6 (3-4)
Een paar weken geleden speelden we nog een competitiewedstrijd (twin games) tegen ADO Den Haag. Vandaag speelden we een oefenwedstrijd 11-11 tegen hetzelfde ADO Den Haag.

We hadden wat goed te maken ten opzichte van de vorige wedstrijd, omdat we die hadden verloren, maar met name omdat we ons in die wedstrijd lieten aftroeven door het fel startende ADO Den Haag. Vandaag wilden we dat koste wat kost niet laten gebeuren. Maar toch was het ADO Den Haag dat de eerste grote kansen kreeg en hiervan een aantal wist om te zetten in doelpunten. We begonnen toch niet zo scherp aan de wedstrijd als we hadden gehoopt. Waardoor de fysiek sterke spits al een paar keer alleen op onze keeper af ging. Dit betekende dat we een achterstand goed moesten maken. Na een aantal minuten kregen we steeds meer grip op de wedstrijd en wisten we een aantal keren goed de ruimte achter de verdediging te vinden en gebruik te maken van onze snelheid voorin. Ook lukte het ons beter om de opbouw van ADO Den Haag te verstoren en hieruit wisten we ook nog een keer tot scoren te komen. Het leek erop dat we met een voorsprong de rust zouden ingaan, maar toch wist ADO Den Haag nog 2x tot scoren te komen.

De tweede helft kwamen wij steeds meer op de helft van ADO Den Haag te voetballen. Vooral via de buitenspelers wisten we steeds gevaarlijk te worden. Maar het gevaar wisten we niet om te zetten in doelpunten. De doelpunten die wij de tweede helft maakten kwamen vanuit vrije trappen. De eerste vrije trap werd heel mooi over de keeper in de verre hoek gekruld. De andere vrije trap, vanaf bijna dezelfde positie, werd in eerste instantie niet goed verwerkt door de verdediging van ADO Den Haag en daarvan wisten wij te profiteren. De laatste twintig minuten waren wij gevaarlijker dan ADO Den Haag, maar wisten wij niet op voorsprong te komen. Uiteindelijk ging ADO Den Haag er met de overwinning vandoor. In de laatste minuut kregen zij een vrije trap aan de zijkant van het 16 meter gebied. De vrije trap werd in eerste instantie nog door onze doelman Tarik Serdar op de lat getikt, maar ADO Den Haag reageerde als eerste op de afvallende bal en schoot deze er in de rebound in.

7. ADO Den Haag 0-1
10. ADO Den Haag 0-2
20. Kayden Wolff 1-2
27. Milan Engelander 2-2
30. Kayden Wolff 3-2
31. ADO Den Haag 3-3
40. ADO Den Haag 3-4
46. ADO Den Haag 3-5