VOLENDAM - FC Volendam O19 - FC Groningen O19 (1-1). FC Volendam was zaterdagmiddag heel dicht bij zijn derde overwinning op rij, maar moest op de valreep toch toestaan dat FC Groningen langszij kwam. Enerzijds teleurstellend, maar over de hele wedstrijd gezien een terechte puntendeling.

De gasten uit Groningen brachten een internationaal gezelschap binnen de lijnen. In de eerste twintig minuten van de eerste helft was FC Volendam de bovenliggende partij. De oranjehemden speelden goed, gaven verdedigend helemaal niets weg en kregen in die fase ook een tweetal fraaie scoringskansen. In de 12e minuut bediende Derry Murkin met een prima voorzet Youssef Blel, maar een Groningse verdediger wist de inzet van Youssef tot corner te verwerken. Vijf minuten later was het de goed mee opgekomen Dean James die de bal voorgaf op Derry Murkin. Derry legde de bal breed op Shurny, maar die zag zijn schot gekraakt. In de 27e minuut was het wel raak. Een heerlijke combinatie tussen Derry Murkin en Youssef Blel bood laatstgenoemde de kans om zijn team, vanuit een moeilijke positie, op voorsprong te zetten, 1-0. In het restant van de eerste helft lukte het FC Volendam steeds minder om zijn spel uit het eerste deel van de wedstrijd te continueren. De ruimte tussen de linies werd te groot, terwijl het ook nauwelijks nog lukte om balbezit het houden. Op slag van rust was het zelfs bijna gelijk, ware het niet dat eerst Stan Zoetebier dit met een geweldige safe wist te verijdelen en in de rebound Derry de reddende engel speelde door zijn hele lijf voor de bal te gooien, waardoor deze uiteindelijk over de achterlijn stuiterde. Zo ging FC Volendam dus toch met een voorsprong de rust in.

De tweede helft gaf een heel ander spelbeeld te zien. De gasten zetten meteen vol druk en hadden kennelijk snode plannen. De tweede helft was nog geen minuut onderweg toen FC Groningen een penalty wegens hands claimde. De goed leidende scheidsrechter Weeda zag daar echter geen enkele aanleiding voor. De bezoekers waren dan weliswaar overheersend en kregen ook wel wat kansjes, maar het vizier stond steeds verre van scherp. FC Volendam had het moeilijk en slaagde er nauwelijks nog in om de bal in de ploeg te houden. Toch kreeg men twintig munten voor tijd via Youssef Blel een opgelegde kans om de voorsprong te verdubbelen. Met een uitstekende voorzet bereikte Derry Murkin de vrijgekomen Youssef. Met meer geluk dan wijsheid wist de Groninger doelman de loeiharde inzet van Youssef te pareren. Het bleef spannend en kon nog alle kanten op. Het niveau bij FC Volendam werd er ondertussen niet beter op, terwijl FC Groningen steeds nadrukkelijker op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kon haast niet uitblijven. Nadat een geweldige dropkick langs onze doelpaal suisde en even later een schot rakelings over ons doel scheerde, kregen de Groningers in de 88e minuut dan toch waarop zij recht hadden. Dit gebeurde uit een vrije trap, toegekend na een onnodige overtreding, net buiten onze 16. Door de neergezette muur heen belandde de bal in ons doel, 1-1. In de resterende minuten bleef FC Groningen weliswaar dreigend, maar in de extra toegekende tijd kreeg juist FC Volendam nog twee dotten van kansen om alsnog, tegen de verhouding in, de winst naar zich toe te trekken. Eerst was het Wessel Stuyt, die zijn schot zag geblokt en even later Max Veerman. Die had de pech dat zijn kopbal door de onderkant van de paal werd gekeerd. Uiteraard teleurstellend als je zo kort voor tijd de winst uit handen geeft, maar de uitslag bood wel gerechtigheid.

Scoreverloop
27. Youssef Blel 1-0
88. FC Groningen 1-1

Opstelling
Stan Zoetebier, Brian Plat, Sjors Kramer, Mike Eerdhuijzen, Dean James, Bram van de Wiel (70. Cherifio Goudland), Shurny Marengo (62. Jim Beers), Lorenzo van Slimming (65. Max Veerman), Youssef Blel (84. Taye Lee), Marco Speijk, Derry Murkin (82. Wessel Stuyt)

SC Heerenveen O17 - FC Volendam O17 (1-1)
Zaterdag speelde FC Volendam tegen koploper SC Heerenveen, die 9 punten uit 3 wedstrijden had verzameld. Vanaf het begin af liet FC Volendam zien hiervan niet onder de indruk te zijn. Het koos meteen voor de aanval. SC Heerenveen stelde hier in de eerste helft weinig tegenover. Keeper Dani de Ruyg had nauwelijks wat te doen. Toch duurde het tot de 28e minuut voordat Robin Schulte de eerste binnenschoot, nadat FC Volendam eerder wat kleine kansjes onbenut had gelaten, 0-1. Jammer dat er toch weer te veel achteruit werd gespeeld en in een veel te laag tempo, want anders had FC Volendam al veel eerder afstand van zijn tegenstander kunnen nemen.

Dat zou de tweede helft blijken. SC Heerenveen zette meer druk en was een stuk feller dan in de eerste helft. Toch was de eerste kans weer voor FC Volendam. Aram de Munnik verscheen alleen voor de keeper, maar trof geen doel. Niet veel later dan toch de gelijkmaker. Uit een corner kon een speler van SC Heerenveen op doel koppen. Dani de Ruyg kon deze inzet nog stoppen, maar de rebound van dichtbij was onhoudbaar, 1-1.

Beide teams gingen daarna vol voor de winst, maar gescoord werd er niet meer. SC Heerenveen was de tweede helft wat sterker, dus was een gelijkspel de juiste uitslag. In de laatste minuut toch nog een kans voor Aram de Munnik, maar hij schoot recht op de keeper.

Volgende week thuis tegen het laaggeplaatste ADO Den Haag, de wedstrijd die vorige week werd afgelast i.v.m. een blessure van de scheidsrechter. Met een overwinning gaan we naar de 3e plaats.

28. Robin Schulte 0-1
52. SC Heerenveen 1-1

Opstelling
Dani de Ruyg, Jay Kruiver, Quinten de Fonseca, Micky van de Ven, Tom de Groot, D’mitri Darsan, Michael Mante (66. Dean Groen), Aram de Munnik, Jip Molenaar, Robin Schulte, Victor van Montfort (74. Benjamin Boersma)

FC Volendam O16 - FC Twente O16 (3-1)
In het begin van het seizoen speelden we ook tegen Twente en toen gingen we eraf met 6-1. De mannen waren dus getergd om dat recht te zetten.

De scherpte was er meteen en we kwamen er zeker in het begin goed uit via de zijkanten. Alleen was de goede bezetting voor de goal er nog niet. We bleven de bovenliggende partij en speelden bij vlagen goed verzorgd voetbal en legden veel energie in ons spel. Na 22 minuten kwamen we verdiend op voorsprong. Na een goede voorzet van Andrei kopte Niels bij de eerste paal keurig binnen. Een verdiende voorsprong en de mannen gingen op zoek naar meer, maar we gingen rusten met een dik verdiende voorsprong.

In de tweede helft begon Twente zeer scherp. Het scoorde na 12 minuten de verdiende gelijkmaker. De wedstrijd was dus weer open. Maar waar je verwachtte dat Twente zou doordrukken, pakten de mannen het heel goed op en namen zij de wedstrijd weer over, wat resulteerde in een 2-1 voorsprong door een goede kopbal van Ludnardo. De mannen bleven gaan en 14 minuten voor tijd gooide Milijano de wedstrijd op slot door op een heerlijke manier de 3-1 te scoren. Uiteindelijk hielden we stand en zetten de mannen de eerdere nederlaag recht met een echte teamprestatie waaraan iedereen zijn steentje bijdroeg. Top mannen!

22. Niels 1-0
54. FC Twente 1-1
60. Ludnardo 2-1
68. Milijano 3-1

Opstelling
1 Cirro. 2 Cedric. 3 Luuk. 4 Daan. 5 Gedion. 6 Hamza. 7 Tyresse (Milijano). 8 Fahd (Lex). 9 Niels. 10 Andrei (Benjamin). 11 Ludnardo

FC Volendam O15 - FC Den Bosch O15 (2-1)
Na twee weken zonder winst was het zaterdag FC Den Bosch dat in Volendam op bezoek kwam en met lege handen naar huis werd gestuurd.

In tegenstelling tot afgelopen week startte FC Volendam scherp aan de wedstrijd. Het handhaven aan de top in de eredivisie stond op het spel. FC Den Bosch werd door een gretig ogend FC Volendam direct teruggedrukt op eigen helft. Al in de derde minuut kreeg Wilkins een kans om de score te openen. Hij had er ook voor kunnen kiezen de bal voor te trekken, omdat daar drie van zijn teamgenoten redelijk vrij stonden. In de zesde minuut wederom een dot van een kans, een snelle aanval over rechts waar Jordy langs de lijn opkwam en de bal van Deshawntey in de loop mee kreeg om vervolgens bij de achterlijn zijn directe tegenstander uit te kappen. Maar ook deze poging belandde niet in het doel. In de twaalfde minuut was het dan wel raak. Joey gaf een prima pass aan Wilkins die zichzelf vervolgens vrij speelde en naar binnen trok. Zijn beheerst ingeschoten bal verdween achter de Den Bosch-keeper, 1-0. Nadat FC Volendam verdiend op voorsprong was gekomen werd het spel onrustig en werd er constant in de hoogste versnelling gespeeld. Hierdoor werden we onzuiver in de passing en brachten we elkaar onnodig in de problemen. FC Volendam had FC Den Bosch op dat moment met meer overleg, rust en nauwkeurigheid op grote achterstand kunnen zetten. De ploeg kreeg in de eerste helft nog een paar kansen voor o.a. Deshawntey en Joey, maar deze gingen respectievelijk over het doel of werden gestopt door de goed keepende sluitpost van FC Den Bosch. Tot de rust had den Bosch geen gevaarlijk moment voor het doel van Thomas kunnen creëren. Dit mag wel als een verdienste van de Volendam-verdedigers worden beschouwd.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld. Het was Volendam dat aanviel en Den Bosch dat alle zeilen moest bijzetten om een tweede treffer van Volendam te voorkomen. In de zevende minuut van de tweede helft was het Gyani die uitbrak over rechts en een afgemeten pass afleverde bij de tweede paal. Mitchi kwam echter een teenlengte te kort om deze fraaie aanval af te ronden. In de zesenveertigste minuut kwam FC den Bosch vanuit het niets gelijk, 1-1. Een diepe bal stuitte halverwege over de verdediging van FC Volendam heen, waardoor de spits van Den Bosch vrij baan kreeg richting het doel van Thomas. Deze onverwachte tegenslag moest even worden verwerkt, maar al snel pakte FC Volendam op waar het mee bezig was, druk zetten en aanvallen. Dit leidde in de zestigste minuut tot de verlossende treffer, 2-1. Na een spelhervatting, die direct diep werd gespeeld, liet FC Volendam zien wat voetbalgochme is. Jay liet de diep ingespeelde bal aan zich voorbijgaan door een overstapje en zette daarmee Joey direct vrij voor de keeper. Deze had geen enkel probleem om dit cadeautje te verzilveren. In de laatste minuut kreeg Joey, uit een door hemzelf gecreëerde vrije trap, nog de kans om de uitslag een wat mooier aanzien te geven. Zijn inzet werd echter door de keeper overgetikt. Samengevat: een wedstrijd waar FC Volendam aanviel, FC Den Bosch verdedigde, maar uit één kans in de wedstrijd het toch presteerde om tegen te scoren.

Volgende week de kraker tegen de koploper. Dat belooft een mooie en spannende wedstrijd te worden. Wordt het aanhaken, of blijft FC Volendam op gepaste afstand?

Volgende wedstrijd: zaterdag 10 februari om 13:00 uur UIT tegen AZ in Wijdewormer.

12. Wilkins Afriyie 1-0
44. FC Den Bosch 1-1
60. Joey Antonioli 1-2

Opstelling
Thomas Brand, Rob Tol (50. Necati Delibasi), Wylshendrid Lousiana, Jay Koorndijk, Jordy Dietz, Gyani João Manuel, Wilkins Afriyie (65. Milijano Anastatia), Jerôm Jager, Mitchi Huijsman (50. Calvin Twigt), Joey Antonioli, Deshawntey de Sanders.

Roda JC O14 – FC Volendam O14 (3-1)
Vandaag de verste reis van deze competitie, naar Roda JC in Kerkrade. Nog steeds een lange lijst met zieken en geblesseerden, maar gelukkig kwam Jort uit de O13 ons vandaag versterken.

De busreis zat de eerste minuten nog in de benen, want die waren echt voor Roda JC. Volendam wist echter al snel het initiatief tot zich te nemen. Het sein tot de aanval werd ingeleid met een prima actie van Myron. Hij draaide zich knap vrij in de 16, maar mikte helaas recht op de keeper. Daarna een grote kans voor Edwin, die de bal liet stuiteren in plaats van direct op zijn pantoffel. Direct daarna zette Junior een actie aan de zijkant in met een goede voorzet op Elmo, die de bal over mikte. Het was eigenlijk hetzelfde liedje als vorige week, veel kansen creëren, maar ze ook missen. Dat moet echt beter mannen. En terwijl de achterhoede bijna de 1e helft soeverein speelde, was de eerste de beste bal op onze goal raak. Er werd op slag van rust aan Roda op een ogenschijnlijk ongevaarlijke plek op het middenveld een vrije trap toegekend. En in plaats dat de verdediging op de 16 meter lijn ging staan, werd er veel te kort voor Berend plaatsgenomen. Zijn zicht werd ontnomen en daar dwarrelde de bal ongehinderd de goal in en 1-0 achter op slag van rust, een geweldige domper.

En waar wij voorgaande weken goed aan de tweede helft begonnen, was het nu huilen met de pet op. De jongens probeerden het echt wel, maar het lukte gewoon niet. Roda JC bleef gewoon doorgaan met 5 á 6 man achterin te houden en de bal vrolijk zo ver mogelijk naar voren te peren, een spelwijze waar we de grootste moeite mee hadden. De ellende werd alleen maar groter toen Roda op 2-0 kwam, kort na rust. Daarna richtte Volendam zich toch weer wat op en kregen we toch weer diverse mogelijkheden om de aansluittreffer te produceren, maar weer werden de diverse mogelijkheden om zeep geholpen. Vlak voor tijd kwam dan de genadeklap, een counter leidde de 3-0 in en dat was het wel voor vandaag. In de laatste minuut kregen wij dan nog een penalty, die gelukkig door Tiago onberispelijk werd ingeschoten.

Mannen, ik zou willen zeggen blijf positief naar elkaar als het niet lukt en help elkaar over het dooie punt heen. De komende twee weken alleen trainen, dus lekker dat koppie leegmaken, de zieken en geblesseerden oplappen en dan met elkaar de komende wedstrijden gewoon weer vrijuit voetballen, zoals jullie dat ook echt kunnen en al vaker hebben laten zien.

35. Roda JC 1-0
43. Roda JC 2-0
66. Roda JC 3-0
70. Tiago Lauwerens 3-1

Opstelling
Berend Hoving, Daan Sier, Tiago Lauwerens, Yarno Freyee, Tom Smit, Jessy Lobbes (Lequincio Zeefuik), Junior Driessen, Björn Schaap (Jort Kos), Elmo Pieters (Ezechiel Fiemawhle), Myron Mau-Asam, Edwin Ansah
Geblesseerd: Tim Stouthart, Justin Tolsma, Joël van der Wilt, Jesse Versluis, Faas Ermers

FC Volendam O13 -AFC O13 (2-4)
Weer geen witte rook uit het Kras Stadion. De Volendammers moesten wederom het onderspit delven.

De wedstrijd was net drie minuten oud of de bal lag al bij ons op de stip, wegens vasthouden binnen de 16 meter, 0-1. Meteen na de aftrap was het in de 5e minuut alweer gelijk door Rugero Brashuis, na een steekbal van Nash Bijnoe, 1-1. Hierna volgde een Amsterdams kwartiertje waarbij de oranjehemden het nakijken hadden en waarin er driemaal door dezelfde speler op identieke wijze en plaats buiten de 16 meter de bal achter de kansloze en verbouwereerde keeper Jesse Loef werd geschoten, 1-4. De kopjes gingen een beetje hangen en wie zou het voortouw nemen, zodat de achterstand niet groter werd. Er waren veel balverlies en verkeerde keuzes, maar toch lukte het Sebastiaan Woelders om voor de rust nog tegen te scoren, 2-4.

Na rust werd er beter gevoetbald en kwamen er meerdere kansen voor Sebastiaan, Milan en Storm, maar de wind ging liggen en er werd niet meer gescoord.

Opstelling
Jesse Loef, Ryan Rellum, Ties Kramer, Melvin Houtman, Sem Perez Mutsaers (35. Mauro Smit), Mika van der Horst (35. Joost v.d.Weijden ), Nash Bijnoe, Milan Keizer, Sebastinaan Woelders (35. Storm van der Laan), David Petrovic (35. Billy van Duijl) Rugero Brashuis, Mauro Smit, Boris Valkhoff
Afwezig (naar O14): Jort Kos

Willem II O12 - FC Volendam O12 9-18 (4-10)
Het was even wennen, want vandaag was de aftrap van onze wedstrijd om 14.30 uur. Dit is nogal een groot verschil, want meestal beginnen onze wedstrijden zo rond 10.00 uur. En we mochten ook nog eens op bezoek gaan bij Willem II in Tilburg. We hebben al eens eerder geoefend tegen deze tegenstander aan het begin van dit seizoen. Toen eindigde de wedstrijd in een 8-8 gelijkspel.

We wilden na dit behaalde resultaat wel nog iets rechtzetten want wij hadden wel het gevoel dat we die wedstrijd hadden moeten winnen.

We begonnen de wedstrijd dan ook vol goede moed om een mooi resultaat neer te zetten. Het was ook al snel duidelijk dat wij de bovenliggende partij waren en het Willem II gelijk lastig wisten te maken. Waar we het aan het begin van de wedstrijd nog niet gelijk wisten om te zetten in doelpunten, ging dat het tweede deel voor de rust een stuk beter. Er waren mooie uitgespeelde aanvallen bij, waarbij de laatste die de bal kreeg alleen nog maar de bal in het lege doel hoefde te schuiven. Waardoor de rust stand op 4-10 kwam.

Na de rust wilde we de goede lijn door blijven zetten. Dit bleek aan het begin van de tweede helft nog steeds te kunnen. Ook nu zat er een aantal mooie aanvallen bij, waarbij de bal over veel schijven ging. Alleen, naarmate de wedstrijd naar het einde liep, kreeg Willem II nog een extra impuls en wist aan het einde van de wedstrijd nog een aantal keren tot score te komen. Wat uiteindelijk resulteerde in een eindstand van 9-18.

Volgende week staat de start van de nieuwe competitie op het programma. We hopen dat we hier een goede start mee zullen maken en de goede lijn door kunnen zetten.