VOLENDAM - FC Volendam O19 - Willem II O19 (3-2). FC Volendam O19 deed zaterdagmiddag uitstekende zaken door koploper en naaste concurrent Willem II met 3-2 te verslaan. Na ruim dertig minuten stond het scorebord nog op 0-2, maar de Volendammers trokken de stand voor rust binnen vier minuten weer knap gelijk. Hun derde treffer, na een klein uur spelen, bleek voldoende om drie belangrijke punten aan het totaal toe te voegen. Doordat Sparta O19 zegevierde over Groningen O19 (1-3) voeren de Rotterdammers en FC Volendam nu samen de ranglijst aan.

In het eerste kwartier van de wedstrijd toonden de teams zich aan elkaar gewaagd en ging het spel op en neer. Het fysiek sterkere Willem II etaleerde daarnaast ook zijn individuele kwaliteiten. De eerste kans was voor het thuisteam. Centrale verdediger Mike Eerdhuijzen stoomde op naar voren, maar wachtte net iets te lang met zijn uithaal. FC Volendam kende problemen op het middenveld en was ook steeds net een fractie te laat om de tweede bal te kunnen bemachtigen. Bovendien werd te vaak en te snel voor de lange bal gekozen. Die keuzes leidden steeds tot onnodig balverlies. Het leverde Willem II een overwicht op. In de 25e minuut slaagde de prima spits van de Tricolores erin om voor zijn man te komen en een voorzet met het hoofd af te ronden, 0-1. Zeven minuten later mocht hij dit kunstje herhalen, 0-2. Om ervoor te zorgen dat zijn team weer grip zou krijgen, greep trainer Stanley van Kesteren in. Zijn wissel en herschikking van een paar posities zorgden ervoor dat alles beter ging functioneren. Toeval of niet, binnen vijf minuten was de stand weer in evenwicht. In de 39e minuut legde Youssef Blel, na een uitstekende aanname, de bal links breed op Derry Murkin. Zijn inzet werd door een Tilburger in eigen doel gewerkt, 1-2. Vier minuten later was het opnieuw raak. Mike Eerdhuijzen legde de bal met gevoel over de laatste linie van Willem II. Daar dook Taye Lee precies op het juiste moment op om de bal met het hoofd te kunnen verlengen en achter de doelman in het doel te laten verdwijnen, 2-2. Vlak daarna was het rust.

Ook na de pauze deden de teams weinig voor elkaar onder. De beste kansen waren echter voor de oranjehemden. Na ongeveer tien minuten leek de voorsprong een feit te worden, maar niet een van de Volendamse voorwaartsen slaagde erin de perfecte voorzet van Max Veerman te beroeren. In de 59e minuut lukte dat wel. Via een kluts wist Derry Murkin de voorzet van Max nu wel tegen de touwen te werken, 3-2. Wessel Stuyt kreeg een kwartier voor tijd een uitstekende kans om de marge te vergroten, maar zijn vizier stond niet scherp genoeg gesteld, waardoor zijn doelpoging naast eindigde. In het restant van de wedstrijd probeerde Willem II nog van alles om langszij te komen, maar onze verdediging hield uitstekend stand en gaf niets meer weg.

Na afloop complimenteerde de trainer zijn team voor hun prima prestatie. Hij benadrukte nogmaals dat we iedereen in onze selectie keihard nodig hebben en vooral het collectief onze kracht vormt. Die is ook volgende week weer hard nodig, want dan komt medekoploper Sparta O19 op bezoek. Voor de winterstop toonden de Kasteelheren zich nog superieur in het KRAS Stadion (1-4). Dat zal volgende week anders moeten zijn!

Opstelling
Stan Zoetebier, Dani Mes (66. Dean James), Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Max Veerman (80. Cherifio Goudland), Shurny Marengo (72. Wessel Stuyt), Lorenzo van Slimming (35. Taye Lee), Youssef Blel (85. Sjors Kramer), Bram van de Wiel, Derry Murkin.

FC Volendam O15 - FC Twente O15 (1–0)
Na twee weken zonder wedstrijden pakte FC Volendam de draad weer op en won verdiend met 1 – 0 van FC Twente.

FC Volendam kwam stroef uit de startblokken tegen een stug en handig spelend FC Twente. De eerste helft was er een om snel te vergeten, veel balverlies en slordig spel waarmee FC Twente de kans werd geboden om regelmatig gevaarlijk te worden op de helft van FC Volendam. Zelf werden er weinig kansen gecreëerd. Het veel te gehaaste spel leidde in de eerste helft tot een handje vol kansen, de eerste was voor Joey, die na goed drukzetten van Mitchi net naast het doel van FC Twente schoot. De volgende kans, diep in de eerste helft, kwam op naam van Jerôm, die zijn fraai ingeschoten bal op de lat uiteen zag spatten. Het was daarna Mitchi die net te laat reageerde om de bal alsnog achter de keeper binnen te schieten. Vlak voor tijd was het Neciati die zijn doelpunt afgekeurd zag worden vanwege buitenspel.

In de tweede helft kwam er meer rust in het spel van FC Volendam, waardoor FC Twente minder vat op het spel van FC Volendam kreeg. Na amper vier minuten schoot Deshawntey, vanuit buitenspelpositie, een door Joey goed opgezette aanval in het doel van FC Twente. Het doelpunt werd dus afgekeurd. Deze tegenvaller bracht de ploeg niet uit balans en men ging gestaag verder met goed combineren, waarmee het FC Twente terugdrong in de verdediging. In de 49e minuut werd, dit keer zeer discutabel, wederom een doelpunt afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Dit was het sein voor FC Volendam om de druk op FC Twente, met een aantal “verse” spelers, op te voeren en te proberen met snel combinatiespel een doelpunt te forceren om uiteindelijk de drie wedstrijdpunten in Volendam te houden. De 62e minuut bracht uiteindelijk het gewenste resultaat. De aan de rechterkant goed opgekomen Gyani produceerde vanaf de achterlijn een formidabele voorzet op maat, waar Milijano alleen maar zijn hoofd tegen aan moest lopen om de bevrijdende 1-0 te scoren. Onder leiding van de vandaag zeer goed en gedreven spelende aanvoerder Joey werd de wedstrijd dit keer professioneel en geconcentreerd uitgespeeld. FC Twente kreeg geen kansen meer om echt gevaarlijk te worden. Met dit resultaat handhaven we ons terecht op de derde plek van de ranglijst.

Volgende wedstrijd: zaterdag 10 maart om 14.30 uur uit in Nijmegen tegen NEC.

62. Milijano Anastatia 1-0

Opstelling
Thomas Brand, Gyani João Manuel, Jay Koorndijk, Levi van Duijl, Jordy Dietz, Fahd Salihou (51. Wylshendrid Lousiana), Necati Delibasi (59. Wilkins Afriyie), Jerôm Jager, Mitchi Huijsman (51. Milijano Anastatia), Joey Antonioli, Deshawntey de Sanders.

FC Volendam O14 – ADO Den Haag O14 (5-3)
Gelukkig was de ergste kou uit de lucht voor de aftrap van onze thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, maar toch was het op en naast het veld nog steeds geen pretje. De voortekenen waren niet echt goed met wederom twee spelers die deze week geblesseerd af moesten haken. Het lijkt zo langzamerhand wel op een seizoen Medisch Centrum West. De technische staf was er in ieder geval natuurlijk weer in geslaagd de puzzel voor de opstelling te hebben gelegd en de wedstrijd kon beginnen.

De eerste kans was direct voor Volendam, goed doorgaan van Elmo deed de bal bij Edwin belanden die van grote afstand het lege goal net niet kon vinden. De toeschouwers gingen er meteen goed voor staan langs de lijn. Toch was het in de minuten daarna ADO dat de klok sloeg, de druk stond er vol op bij Volendam en er volgden behoorlijk wat kansen, maar Berend sleepte ons er deze minuten doorheen. Plotseling belandde er een diepe bal bij Ziggy. Die vond Edwin in het strafschopgebied, die vervolgens bij zijn actie onreglementair werd gestuit en de bal ging op de stip. Een taak voor Tiago. Die bleef uiterst koel bleef en schoof de bal binnen, 1-0. Een minuut later, nu na een prima pass van Björn, weer een diepe bal op Ziggy. Die hield zijn tegenstander goed achter zich en maakte oog in oog met de keeper geen fout, 2-0. Dat was gezien het spelbeeld op dat moment best wel onverwachts, maar mooi meegenomen. De wedstrijd ging verder met kleine kansen over een weer, maar ADO moest echt bijkomen van deze mokerslag en de rust brak aan.

Het moet hebben gedonderd in de kleedkamer bij ADO, ze kwamen namelijk extreem laat het veld op. Volendam en de scheidsrechter stonden al 10 minuten blauwbekkend te wachten op het veld. Het hielp echter niets, want binnen 1 minuut stond de 3-0 op de klok. Goed doorgaan van Edwin deed de bal bij Elmo belanden en die schoot hem prima binnen. De vaste volgers knepen elkaar eens in de armen. Waar het hele seizoen de goals zo moeilijk vallen gaat het de laatste wedstrijden geweldig, het plezier spat er weer vanaf. ADO gaf niet op en probeerde nog iets te forceren. Bij een van hun corners kwam de bal pardoes op de hand van Myron, een penalty was het gevolg en het was 3-1. De druk nam toe maar daar was een uitstekende verre trap van Berend waar Edwin attent op reageerde. Een misverstand bij de keeper en de laatste man en Edwin liep de bal zo de goal in, 4-1. Nog was de koek niet op, want de overigens uitstekend leidende scheidsrechter kende ADO wederom een penalty toe en de stand was 4-2. Kansen volgden elkaar op over een weer, en met de snelheid van Edwin en de ingevallen Junior voorin kreeg Volendam nog een paar beste mogelijkheden om de score uit te breiden. Het was echter Lequincio die zijn goede wedstrijd bekroonde met een droge knal van buiten de 16, onbereikbaar voor de keeper, in de touwen, 5-2. En nog was de koek niet op. ADO presteerde het zelfs om er 5-3 van de te maken in werkelijk de allerlaatste minuut van de wedstrijd.

Het voetbal was gelukkig hartverwarmend zaterdag, in tegenstelling tot de temperatuur, heerlijk om te zien dat jullie er weer duidelijk plezier in hebben. Dat is aan het spel af te lezen.

Opstelling
Berend Hoving, Faas Ermers, Tiago Lauwerens, Yarno Freyee, Tom Smit, Lequincio Zeefuik, Edwin Ansah, Björn Schaap, Elmo Pieters (Daan Sier), Ezechiel Fiemawhle (Junior Driessen)
Geblesseerd: Tim Stouthart, Justin Tolsma, Joël van der Wilt, Jesse Versluis, Jessy Lobbes

FC Volendam O13 – Spartaan’20 O13 (2-1)
De Volendammers van trainer Tamer Arslanoglu hebben zaterdagochtend in een zeer koud stadion de bekerwedstrijd tegen Spartaan ‘20 winnend afgesloten en dit was ook verdiend. Vooraf werd gevreesd dat wij het fysiek zwaar zouden krijgen, maar dat is reuze meegevallen. De eerste helft werd er goed gespeeld en gecombineerd en de middenvelders konden gemakkelijk worden ingespeeld. Het duurde tot de 20e minuut tot we voor het goede spel werden beloond. Vanaf rechts werd de bal voorgetrokken naar Billy van Duijl, die de keeper probeerde te verschalken. Dit lukte net niet, maar in de rebound was het Milan Keizer die er als de kippen bij was om de bal tegen de touwen te schieten, 1-0. Dit was ook de ruststand.

De trainer was tevreden over het vertoonde spel en ook in de tweede helft was het Volendam dat de lakens uitdeelde. Na een dik kwartier was het Billy van Duijl die vanaf rechts een mooie dieptebal gaf op linksbuiten Rugero Brashuis en van afstand was het weer raak, 2-0. Mooie combinaties waren er te zien en dat Spartaan ‘20 in de laatste minuut nog tegenscoorde was alleen nog van belang voor de statistieken.

Volgende week volgt PEC Zwolle uit voor de competitie en als er dan ook zo gespeeld wordt als vandaag zijn er punten te halen.

20. Milan Keizer 1-0
51. Rugero Brashuis 2-0
60. Spartaan ‘20 2-1