VOLENDAM - Tijdens het eerste oefenduel van FC Volendam in Westwoud was er het debuut van de pas 16-jarige Joet Antonioli. Supporterssite PéSide sprak met hem.

Vandaag maakte de pas 16-jarige Joey Antonioli zijn debuut voor het eerste elftal. Voor de jongeling gaat zijn ontwikkeling in een stroomversnelling. Vorig seizoen kwam de middenvelder nog uit voor het het onder 17 elftal van "Het Nieuwe Oranje". Vanmiddag verving hij Jari Vlak tijdens de eerste oefenwedstrijd tegen Woudia.

"Donderdag voor de training kreeg ik te horen dat ik erbij zat. Ik was natuurlijk heel blij toen ik dat te horen kreeg. Maar ik schrok er ook een beetje van, want ik had niet verwacht dat ze me al zo snel een kans zouden geven bij het eerste."

"Vorig seizoen speelde ik nog in de onder 17, maar dan begint de voorbereiding op dit seizoen en mag ik meetrainen met Jong Volendam, wat al top is, terwijl het eigenlijk de bedoeling was dat ik bij de onder 18 zou aansluiten."

"Dan komt de wedstrijd tegen Woudia eraan en ga je toch denken, ga ik spelen, hoelang ga ik spelen. Het werden dertig minuten, prachtig natuurlijk. Ik kwam in het veld voor Jari. Voordat ik erop kwam had ik wel wat spanning, maar dat was eigenlijk vrij snel weg. De jongens in het veld zeiden ook, doe je ding gewoon en dat is dan ook wel prettig, ik heb ervan genoten", aldus de pas 16-jarige middenvelder tegenover PéSide.

FC Volendam won het oefenduel in Westwoud met 0-6. Jim Beers nam twee treffes voor zijn rekening. De overige doelpunten kwamen op naam van Jari Vlak, Dyllandro Panka, Leon Maloney en Mohmed Betti.