VOLENDAM - FC Volendam heeft Joey Antonioli meerjarig aan de club gebonden. De zeventienjarige middenvelder uit de eigen opleiding heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. Antonioli ligt hierdoor de komende drie seizoenen vast.


Antonioli heeft zich opgewerkt tot een vaste onderdeel van de selectie van trainer Wim Jonk. De in Woerden geboren middenvelder behoort sinds 2016 tot de opleiding van FC Volendam, waar hij instroomde in de Onder 14. Dit seizoen kwam Antonioli vijf duels in actie voor het eerste elftal, waarvan twee als basisspeler. Ook maakt hij geregeld zijn opwachting voor Jong FC Volendam in de Jack’s League. De behendige middenvelder debuteerde afgelopen voetbaljaar in het uitduel met Jong PSV (0-1 winst).

'Hard werken'

“Ik ben heel blij met het tekenen van mijn eerste contract voor deze mooie club”, vertelt Antonioli enthousiast. “Ik ga hard werken voor het team zodat wij volgend jaar in de Eredivisie staan. Dat is het doel."

'Volgend jeugdproduct'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen licht toe: “Joey is het volgende product van onze jeugdopleiding die de stap naar het officiële profvoetballerschap heeft afgedwongen. Ondanks het lastige coronajaar, met amper wedstrijden voor Jong FC Volendam, heeft hij zich gestaag door weten te ontwikkelen tot een gewaardeerd lid van de selectie. Dit contract is daarvoor een tastbare beloning.”

Van Leeuwen typeert de middenvelder: “Joey is op het eerste oog vooral een mooie en wendbare technicus, met een goede dribbel. Maar daarnaast heeft hij ook een groot loopvermogen en de bereidheid hard te werken voor het team. De volgende stap die Joey moet gaan zetten om zijn potentie ten volle te benutten, is het dominanter en bepalender worden. In spreekwoordelijke zin kan hij nog veel meer zijn handtekening onder een wedstrijd zetten. Joey is natuurlijk nog piepjong, dus hij krijgt nu ook de tijd die nodig is om zijn ontwikkeling door te zetten.”