AMSTERDAM - Jong Ajax en FC Volendam hebben voor de tweede keer in vier dagen gelijk gespeeld en zien daardoor de achterstand op de bovenste plaatsen verder oplopen. In het onderlinge duel op Sportpark De Toekomst hield men het op 1-1.

Bij FC Volendam maakte doelman Joey Roggeveen, bij absentie van Nordin Bakker, zijn officiële debuut. Hij had het in de openingsfase niet druk want kansen vielen er nauwelijks te noteren in het eerste kwartier. Even later was hij wel geklopt door een lob van Naci Unüvar, maar nu wist Mike Eerdhuijzen op de lijn te redden. Martijn Kaars die kort daarvoor nog de paal had geraakt weet uiteindelijk de ban te breken als hij een voorzet van Boy Deul op waarde weet te schatten. De voorsprong is echter van korte duur want vier minuten later laat Victor Jensen met een schot in de verre hoek de gelijkmaker aantekenen. Hierna test Micky van de Ven keeper Scherpen nog en aan de andere kant doet Kenneth Taylor dat met Roggeveen, maar gaat men met 1-1 rusten.

In de tweede helft volgen de kansen over en weer. Eerst schiet Kaars net naast, vervolgens is het aan de overkant Taylor die het probeert met een afstandsschot, en weer even later mist een kopbal van Mulattieri kracht om Scherpen te verrassen. In de slotfase heeft FC Volendam wel een overwicht, maar ook de mogelijkheden die Marco Tol en Alex Plat krijgen treffen geen doel meer.

Jong Ajax - FC Volendam 1-1 (1-1)