WIJDEWORMER - In de Keuken Kampioen Divisie is de Noord-Hollandse derby tussen Jong AZ en FC Volendam geëindigd in een puntendeling. De Volendammers namen kort na de rust de leiding door een fraaie goal van Robin Schouten, maar een kwartier voor tijd zorgde Jelle Duin voor de gelijkmaker.

Met een stevige wind op het AFAS-trainingscomplex was het lastig voetballen al had het Jong AZ van Koen Stam en Michel Vonk het betere van het spel in de eerste helft. Kansjes waren er daarbij voor Mihalik (2x) en Jacobs.

In de tweede helft nam FC Volendam het heft in handen en keeper Schendelaar moest al redden op pogingen van Deul en Peters, maar moest het antwoord schuldig blijven op een schitterend schot van rechtsback Robin Schouten die daarmee zijn voormalige club pijn deed. Nauwelijks twee minuten daarna voorkomt Schendelaar vervolgens dat Peters die stand verdubbeld. Dat komt de thuisploeg heel goed uit om vervolgens een kwartier voor tijd gelijk te maken als Duin keeper Van Stappershoef in de lange hoek passeert. FC Volendam-trainer Hans de Koning probeert hierna nog de winst naar zich toe te trekken door de aanvallers Kaars en Antwi binnen de lijnen te brengen, maar in de stand zal niets veranderen.

Jong AZ - FC Volendam 1-1 (0-0)
51. Schouten 0-1
75. Duin 1-1

Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Joerie Church, Henri Weigelt (63. Justin Bakker), Joris Kramer, Mauro Savastano; Mees Hoedemakers, Peer Koopmeiners (61. Des Kunst), Kenzo Goudmijn, Tijjani Reijnders; Ondrej Mihalik, Jamie Jacobs (59. Jelle Duin).

Opstelling FC Volendam: Jordi van Stappershoef; Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti; Kevin Visser, Boy Deul (86. Paul Kok), Jari Vlak; Nick Doodeman, Cas Peters (76. Martijn Kaars), Anthony Berenstein (83. Rodney Antwi).

Foto: Jan Mulder Photography