VOLENDAM - De eerste wedstrijd van het seizoen was een stevige reality check voor de ploeg van Kees Boomhouwer. Het spel van de Volendammers liep stroef en er werd ruimschoots van DFS Arnhem verloren. Er was overduidelijk werk aan de winkel. Afgelopen weekend stond de eerste thuiswedstrijd op het programma voor Jong BodyResults/Volendam. De tegenstander die op bezoek kwam was Green Park/Aalsmeer 2 in een Noord-Hollandse derby die garantie geeft voor een spannende wedstrijd. In de basis startten: Stefan Schilder, Milo Bos, Diego Jacobs, Melvin de Jong, Rick Zwarthoed, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed tussen de palen.

De ploegen kwamen uit de startblokken en al gauw werd duidelijk dat de wedstrijd op een hoog tempo gespeeld zou gaan worden. Aalsmeer probeerde de thuisploeg te verrassen met een dynamische tegenaanval, maar de Volendammers gingen maar al te graag mee met het bliksemsnelle spel van Aalsmeer. Het resultaat was een gelijk opgaande eerste twintig minuten waar beide teams afwisselend de voorsprong in handen hadden. Bij een stand van 11-11 was het Aalsmeer dat het voortouw nam in de eerste helft. Ze sloegen een klein gaatje met de Volendammers en slaagden erin de rust in te gaan met een 13-16 voorsprong.

Winst door wilskracht

In de eerste minuten na rust had Jong BodyResults/Volendam het moeilijk. Het spel stokte en het leek erop dat de bezoekers zouden uitlopen. Op basis van wilskracht en beleving wisten de Volendammers bij te blijven en kropen beetje bij beetje dichterbij. Vooral Stefan Schilder en Milo Bos hadden hierin een belangrijk aandeel. Het spel verbeterde en na vijftien minuten wisten de Volendammers langszij te komen bij een stand van 21-21. In het laatste kwartier van de wedstrijd was het veelal stuivertje wisselen maar het was de thuisploeg die fitter oogde en toch steeds weer de voorsprong wist te pakken. Mede dankzij een aantal sterke reddingen van Michiel van Gils en drie belangrijke doelpunten van Melvin de Jong wist Volendam een gat van twee punten te slaan met nog één minuut op de klok. Het kostte Aalsmeer aardig wat tijd, maar met nog twintig seconden op de klok wisten ze de aansluitingstreffer te maken bij 28-27. Jong BodyResults/Volendam speelde de laatste aanval uit en gaf de overwinning niet meer uit handen. Uiteindelijk bleven de twee punten in Volendam met een eindstand van 28-27.

Op 29 september spelen de heren om 21 uur wederom in sporthal Opperdam. Ditmaal tegen E&O.

Jong BodyResults/Volendam – Green Park/Aalsmeer 2: 28-27 (13-16)
Milo Bos (8), Stefan Schilder (7), Melvin de Jong (4), Beau Molenaar (3), Rick Zwarthoed (2), Jari Boer (2), Diego Jacobs (1), Noah van Wieringen (1), Martijn de Groot, Jesper Bramanis, Henri Karregat, Sven van Vuren, Noah van Wieringen, Mike Zwarthoed, Michiel van Gils, Nills van Limbeek.