GOES - Jong FC Volendam is heel goed uit de winterstop gekomen. Nadat er vorige week, met heel veel A-junioren, in eigen huis met 5-0 gewonnen werd van HSC '21 werd er nu bij het lastige GOES met 2-3 gewonnen.

Een verre rit, een grasveld en bovendien de twijfel of het wel door zou gaan. Het zijn niet echt de ingredienten waarbij Jong FC Volendam dit seizoen voor spetterende prestaties heeft gezorgd. Deze trend moest dus een keer verbroken worden. Een andere blijft het team wel wat last van houden, maar daar later meer over. Nadat in de openingsfase Volendam via Martijn Kaars en Nick Runderkamp wat kleine mogelijkheden had, was het GOES dat het een paar keer probeerde. Toch was het de ploeg van Johan Steur die na een minuut of twintig de leiding nam. Op aangeven van Martijn Kaars kreeg Dani van der Moot de kans om van binnen het doelgebied de doelmans kansloos te laten: 0-1. Na wat slordig verdedigen bij GOES kreeg Volendam bijna de kans op 0-2, maar de inzet werd geblokt. De gastheren kregen ook een grote kans op de 1-1, maar de inzet van Erwin Franse rolde langs de voor Volendam goede kant van de paal. Die zelfde Franse had kort voor rust opnieuw de 1-1 op zijn schoen, maar zijn slappe inzet was een simpele prooi voor Nordin Bakker.

Kort na de thee kreeg Jong FC Volendam de 0-2 in de schoot geworpen. Een te korte terugspeelbal van Tim de Winter werd door Dani van der Moot onderschept en tot doelpunt gepromoveerd: 0-2. Met een schot had hij tien minuten later bijna zijn derde er in liggen, maar de inzet ging net naast. GOES ging aanvallend wisselen en kreeg wat kansjes om terug te komen in de wedstrijd. Het was echter tien minuten voor tijd Gijs Smal die de wedstrijd op slot leek te gooien, leek ja... Want daar zit nog altijd een beetje het pijnpunt bij de jonge groep. Of er wordt niet voldoende afstand genomen of er wordt gedacht er al te zijn. Na deze 0-3 ging het dan ook weer bijna mis. Want uit de counter scoorde GOES met nog minder dan vijf minuten op de klok de 1-3 en in de extra tijd werd het zelfs nog 2-3. Hier bleef het gelukkig bij en als we de trainer mogen geloven was het een verdiende overwinning voor Jong FC Volendam. En tijdens de lange rit terug kan er genoten worden van de andere uitslagen. Want koploper TEC (1-6), nummer twee UNA (3-0) en nummer vier ADO '20 (3-2) leden allemaal een nederlaag. De mannen van Johan Steur bezetten nu dan ook weer de tweede plaats op de ranglijst. TEC staat nog één punt voor en heeft nog een inhaalwedstrijd te goed. Volgende week speelt Jong FC Volendam, mits we geen Noordpool taferelen krijgen, om 15:30 tegen EVV uit het Limburgse Echt.

GOES - Jong FC Volendam 2-3 (0-1)
20. Van der Moot 0-1
49. Van der Moot 0-2
80. Smal 0-3
86. Franse 1-3
90. Kroon 2-3

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Brian Plat, Alex Plat, Mike Eerdhuijzen, Gijs Smal, Marco Speijk, Martijn Kaars, Nick Runderkamp, Dani van der Moot (82. Vasco Lo-Ning-Hing), Max Veerman (86. Cherisio Goudland), Derry John Murkin (89. Quinten d' Fonseca)