VOLENDAM - Het was vorige week alles behalve hoogstaand tegen HBS, maar de punten gingen verdiend mee terug naar Volendam. Maar wij waren niet de enige ploeg die problemen had met een laagvlieger, want ook TEC nam pas op het eind van de wedstrijd afstand van OJC Rosmalen. Het blijft dus nog ongemeen spannend aan kop van de Derde Divisie.

Onze tegenstander is zaterdag UNA uit Veldhoven. Eigenlijk doen zij al vanaf speeldag één mee met de bovenste ploegen. In eigen huis hebben ze echter wat moeite gehad met de andere topploegen. Van TEC (0-3), OFC (1-4) en Jong FC Volendam (0-2) werd in het najaar verloren. Maar door voor de rest wel prima resultaten te boeken ging UNA als de nummer twee van de ranglijst de winterstop in. Hier zijn ze echter niet heel erg goed uit vandaan gekomen. De eerste twee wedstrijden werden met 3-0 verloren van EVV en OFC. Uit de drie volgende wedstrijden tegen de "kleintjes" werden zes punten gepakt. De 3-1 overwinning op Quick '20 is echter tot op vandaag de laatste overwinning. Want er volgde een 2-1 nederlaag bij TEC en 1-1 gelijke spelen tegen ADO '20 en OSS '20. Wedstrijden waar de teams, aan de uitslagen te zien, dus redelijk aan elkaar gewaagd waren. UNA is hierdoor wel afgezakt naar de vijfde plaats. De achterstand op de directe promotie plek is vijf punten met één wedstrijd meer gespeeld. Wil UNA dus nog serieus een gooi doen naar directe promotie of het zelfs het kampioenschap, dan zal er zaterdag van Jong FC Volendam gewonnen moeten worden.

Voor Jong FC Volendam breekt de lastigste periode van het seizoen aan. Om diverse redenen zullen spelers niet meer beschikbaar zijn voor trainer Johan Steur. Dit komt mede door het oplopend aantal schorsingen bij onder andere het eerste elftal en het aantal wedstrijden dat spelers van Jong in mogen vallen bij het eerste. En dan hebben we het nog niet eens over de belangen van alle andere teams. Het eerste zou natuurlijk graag de nacompetitie halen en de O19 moet bij de eerste zes eindigen om volgend seizoen weer in de Eredivisie uit te mogen komen. Maar we hebben vaker met dit bijltje gehakt. Zowel in het eerste als tweede seizoen in de Derde Divisie was dit juist één van de betere periodes van Jong FC Volendam. Bovendien staan we nog altijd aan kop en dus op koers voor het kampioenschap. Als we nog tien van de laatste elf wedstrijden winnen is de titel een feit! Dat is dus nog een hele lange weg, maar we gaan er voor. Het vertrouwen in de ploeg is er en als je matige wedstrijden, zoals tegen HBS, ook in winst omzet ben je op de goede weg. Zaterdag zullen we in UNA wel een lastige kluif hebben. In de uitwedstrijden lieten we ze in de eerste helft alle hoeken van het veld zien, maar in de tweede helft was onze doelman Barry Lauwers de absolute uitblinker. Het was een fantastische wedstrijd, dus laten we hopen dat we dit ook in eigen huis kunnen laten zien. De aftrap is zaterdag op ons zo gewenste tijdstip van 14:30 uur. Tot zaterdag in ons mooie Kras Stadion!Arbitrage

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van de heer Dave de Vries uit Amstelveen. Hij fluit voor het eerst een competitie wedstrijd van Jong FC Volendam. Zaterdag zal hij aan de zijlijnen worden bijgestaan door de heer Hindriks en een nog door de KNVB aan te stellen tweede assistent.