VOLENDAM - Je hebt wel eens van die dagen dat alles meezit. Zo'n dag was dus afgelopen zondag. Jong FC Volendam won uit bij het lastige GOES met 2-3 en zag vervolgens de nummers één, twee en vier allemaal verliezen. Daardoor is de koppositie van TEC ineens weer binnen bereik. En voor de mannen van Johan Steur is kampioen worden de enige manier om te kunnen promoveren, dus de jacht is geopend!

Tegenstander is zaterdag EVV uit het Limburgse Echt. Op de eerste speeldag stonden beide teams ook tegenover elkaar. Jong FC Volendam won vrij benauwd met 0-1. EVV won een week later wel hun eerste wedstrijd op vreemde bodem. Dankzij een doelpunt kort voor tijd werd het 1-2 tegen Westlandia. Daarna werd er af en toe nog wel eens gewonnen, maar de teller staat na zeventien wedstrijden staat pas op vijf overwinningen. Met in totaal twintig punten bezetten ze de dertiende plaats, met slechts één punt voorsprong op de nacaompetitie plaatsen. Toch is het niet even zomaar een uitgemaakte zaak dat ze de punten in Volendam achter zullen laten. De laatste nederlaag van de Limburgers was op 25 november tegen Blauw Geel '38 (3-1). Van de laatste vier wedstrijden eindigden er drie in een 1-1 gelijkspel. Maar het opvallendste resultaat is van twee weken geleden tien in Zeelst met 0-3 werd gewonnen bij UNA. Dit was tevens de eerste en enige keer dit seizoen dat EVV meer dan twee goals heeft gescoord in een competitie wedstrijd. Maar aan de andere kant krijgen ze er ook niet veel tegen. Met 21 tegengoals hebben ze de minst gepasseerde verdediging van de Derde Divisie. Maar met achtien gescoorde goals laten ze alleen HBS (veertien) achter zich. Voor Jong FC Volendam is het doel dus duidelijk: snel scoren! Mogelijk dat als EVV snel op achterstand komt dat er meer risico genomen gaat worden en er dus ruimte komt voor meer aanvallende impulsen van Jong FC Volendam. De laatste weken wordt er weer aardig gescoord. Na de 5-0 tegen HSC '21 vlogen er zondag in Zeeland ook weer drie goals in. Met 43 goals is de ploeg van Johan Steur dan ook één van de drie productiefste teams. En met 22 goals tegen hebben ze er slechts één meer tegen dan TEC en EVV. Nieuwkomer Dani van der Moot heeft er in zijn eerste twee wedstrijden meteen totaal drie gemaakt. Het zal dus de vraag zijn of hij zaterdag beschikbaar zal zijn, aangezien het eerste op maandag naar Jong Ajax moet. Dat zal overigens voor meerdere spelers gelden. Maar we zijn inmiddels wel gewend geraakt aan het puzzelen om voldoende spelers op het formulier te krijgen. En dan te bedenken dat er, met name in de zaterdaghoek, voor nog strengere regels gepleit wordt. Zaterdag wordt er om, let op, 15:30 uur afgetrapt in ons Kras Stadion. Een kleine twee uur later weten we dus of we (voorlopig) weer aan kop zullen staan in de Derde Divisie.


Arbitrage
De wedstrijd zal zaterdag onder leiding staan van de heer Barry Huizinga uit Leeuwarden. Afgelopen seizoen heeft hij één keer Jong FC Volendam gesloten, thuis tegen DVS '33 (0-2). Hij zal zaterdag zal hij aan de zijlijnen worden bijgestaan door de heren Groot en Jansen.

Social media
Als je zaterdag om wat voor reden dan ook niet aanwezig kan zijn is de wedstrijd uiteraard ook weer te volgens via de diverse Twitter accounts met de hashtag #jvoevv. Voor een "FC" georienteerd verslag doe je dit uiteraard via ons Twitter account: @fcvolendam. Ook zullen er weer flitsen van de wedstrijd te horen zijn in het programma De Kapstok op L.O.V.E. Radio.

Goed om te weten
Zoals inmiddels wel algemeen bekend is er zeer beperkte openbare parkeermogelijkheid bij het stadion. Daarom adviseren wij iedereen die met de auto komt deze te parkeren op het parkeerterrein van het Marinapark dat direct tegenover het complex van onze buurman RKAV Volendam buitendijks gelegen is. Vanaf hier is het een korte wandeling naar ons KRAS Stadion. Voor het publiek is de Runderkamplounge geopend. Deze bevind zich op de eerste verdieping op precies de andere hoek van de lange zijde waar je het stadion zult betreden. Het bestuur van EVV, de vertegenwoordigers van de KNVB en de pers zullen ontvangen worden in de bestuurskamer op de begane grond. Voor alle pers is het zaak om vooraf het persbeleid van Jong FC Volendam goed door te nemen. Alle schrijvende pers, cameraploegen en fotografen dienen zich vooraf namelijk aan te melden voor een accreditatie.De aanvangstijd is zaterdag 15:30 uur en de toegangsprijs is EUR 7.50. Op vertoon van de FC Volendam seizoenkaart heb je gratis toegang tot de wedstrijd.