VOLENDAM - Vooraf was er vorige week rekening gehouden met een zeer lastige wedstrijd in Oostzaan, maar achteraf viel het allemaal best mee. Uiteindelijk won de beste ploeg en daardoor staat Jong FC Volendam nog steeds aan kop van de ranglijst. Zondag zal echter de nieuwe nummer twee, GOES, de mannen van Johan Steur van de troon willen stoten.


Mocht u denken waarom schrijven ze GOES met hoofdletters, want het is toch gewoon Goes. Ja, dat is de plaats waar de club vandaan komt. Maar officieel is de clubnaam de afkorting van voetbalvereniging Gezamelijk Opwaarts Eendrachtig Sterk, kortweg dus de v.v. G.O.E.S. En we hebben te maken met een stokoude Zeeuwse vereniging, want in 1895 werd de club onder de naam Zeelandia opgericht. Later werd deze naam dus gewijzigd in GOES. De bekendste oudspeler van de club is Frans de Munck. De "zware panter" speelde in de jaren '30 en '40 bij de Zeeuwse club voordat hij uiteindelijk 31 maal het shirt van het Nederlands Elftal mocht dragen. Qua historie zullen we niet al te ver terug duiken, want dan komen we Mb's te kort aangezien de club al meer dan 120 jaar oud is. Als we een jaartje of veertig terug kijken dan zien we een stabiele derdeklasser. In de jaren negentig zijn daar dan ineens twee korte perioden van twee seizoenen op het één na hoogste niveau om daarna weer terug te vallen als "vaste" derdeklasser. In 2009 volgde echter het kampioenschap en drie jaar later bereikten ze zelfs via de nacompetitie de Hoofdklasse. In het eerste jaar redden ze het vege lijf nog via de nacompetitie, maar het tweede seizoen ging het daarin mis. Drie seizoenen later waren ze echter weer terug en nu pakten ze direct door. Afgelopen seizoen wonnen ze de nacompetitie door in de finale in Haren (Groningen) met 0-2 te winnen van Be Quick 1887. In de voorbereiding van dit huidige seizoen boekten ze een opvallende overwinning op ADO Den Haag, wat al een teken aan de wand was dat we met een prima ploeg te maken gingen krijgen. En dat blijkt ook wel als je naar de resultaten tot dusver kijkt. Met twaalf punten uit vijf wedstrijden staan de Zeeuwen op een fantastische tweede plaats na de ranglijst zelfs even aangevoerd te hebben.

Jong FC Volendam presteert ook uitstekend, zelfs bijna perfect. Als je aan kop staat mag je natuurlijk eigenlijk niet klagen, zeker ook als je naar de stand van het eerste elftal kijkt. Toch is het gelijke spel tegen ADO '20 een klein smetje op het seizoen tot dusver. Het missen van kansen was daar de oorzaak van. Gelukkig hebben de mannen zich hier vorige week uitstekend van hersteld door OFC eigenlijk volledig kansloos achter te laten in Oostzaan. Maar die wedstrijd is geschiedenis en zondag gaan we gewoon opnieuw te maken krijgen met een volledig onbekende tegenstander. We gaan dan ook gewoon weer uit van onze eigen kracht. Zoas elke wedstrijd spelen we ons eigen spel en zien vervolgens wel waar het schip strandt. Over dat andere schip, wat al een tijdje in de opslag staat, hebben we het nog maar even niet. Eerst deze topwedstrijd overleven en dan kijken we eerst weer naar de volgende...

Arbitrage
De wedstrijd zal zondag onder leiding staan van de heer Nick Tunnissen uit Venray. Hij zal zaterdag zal hij aan de zijlijnen worden bijgestaan door de heren Jansen en Bosscha. Opvallend genoeg hebben alle drie de heren nog nooit een wedstrijd gefloten of gevlagd van Jong FC Volendam in de Derde Divisie.

Social media
Als je zondag om wat voor reden dan ook niet aanwezig kan zijn is de wedstrijd uiteraard ook weer te volgens via de diverse Twitter accounts met de hashtag #jvogoe. Voor een "FC" georienteerd verslag doe je dit uiteraard via ons Twitter account: @fcvolendam.

Goed om te weten
Zoals inmiddels wel algemeen bekend is er zeer beperkte openbare parkeermogelijkheid bij het stadion. Daarom adviseren wij iedereen die met de auto komt deze te parkeren op het parkeerterrein van het Marinapark dat direct tegenover het complex van onze buurman RKAV Volendam buitendijks gelegen is. Vanaf hier is het een korte wandeling naar ons KRAS Stadion. Voor het publiek is de Runderkamplounge geopend. Deze bevind zich op de eerste verdieping op precies de andere hoek van de lange zijde waar je het stadion zult betreden. Het bestuur van GOES, de vertegenwoordigers van de KNVB en de pers zullen ontvangen worden in de bestuurskamer op de begane grond. Voor alle pers is het zaak om vooraf het persbeleid van Jong FC Volendam goed door te nemen. Alle schrijvende pers, cameraploegen en fotografen dienen zich vooraf namelijk aan te melden voor een accreditatie.

De aanvangstijd is zondag 14:30 uur en de toegangsprijs is EUR 7.50. Op vertoon van de FC Volendam seizoenkaart heb je gratis toegang tot de wedstrijd.