VOLENDAM - Winnen en hopen dat is alles wat Jong FC Volendam nog kan doen in de resterende drie wedstrijden. Om kampioen te worden zal TEC hoe dan ook een keer punten moeten laten liggen. Met nog drie wedstrijden te gaan wordt de mogelijkheden uiteraard kleiner, maar in de voetbalwereld gebeuren wel vaker gekke dingen...

Met OSS '20 hebben we zondag een lastige tegenstander om de punten in eigen huis te houden. Want het was deze ploeg die ons in Oss op de eerste nederlaag van het seizoen trakteerde. Jong FC Volendam werd goed aangepakt en stelde daar zelf niet al te veel tegenover. Het werd uiteindelijk een forse nederlaag: 5-1. De gasten uit Oss zullen dan ook met vertrouwen naar Volendam afreizen. Bovendien heeft de huidige nummer zes van de ranglijst al de zekerheid dat in juni hun seizoen een vervolg krijgt. Want OSS '20 is namelijk de winnaar geworden van de tweede periode. En dat is een hele knappe prestatie van de promovendus. Ook een andere ploeg die dit seizoen naar de Derde Divisie is gepromoveerd heeft goede papieren om de nacompetitie te bereiken. GOES staat namelijk zes punten los met nog drie wedstrijden te gaan. Tot de winterstop speelde OSS '20 overigens slechts een bescheiden rol in deze Derde Divisie. Over het algemeen stonden ze rond plek acht. Na de winterstop meldden ze zich na een paar mooie resultaten echter ineens bij de kopgroep. Maar na het winnen van de tweede periode zagen ze hun kansen op de titel langzaam uit het zicht verdwijnen. Op papier zouden ze nog kampioen kunnen worden, maar dan moeten alle ploegen boven OSS '20 vrijwel alles gaan verliezen en zij zelf uiteraard alles winnen. Dat zou een groter mirakel zijn als dat van Liverpool afgelopen dinsdag. Ze kunnen zich dan ook rustig richten op de nacompetitie. Met een paar mooie resultaten in de laatste wedstrijden zouden ze natuurlijk met een nog beter gevoel hier in starten. OSS '20 zal dan ook niet voor een pak op de broek naar Volendam afreizen.

Vorige week was het een gekke wedstrijd tegen Westlandia. Wat vreemde beslissingen en vervolgens ook nog eens heel veel opgelegde kansen missen en dan toch 3-7 winnen. Toch hadden we stiekem drie van die goals liever in andere wedstrijden gezien (TEC en Quick '20), want dan had het er op dit moment een stuk rooskleuriger voor Jong FC Volendam uitgezien. Maar we hebben het te doen met de realiteit. We hebben zondag in ieder geval "voorkennis". Want dit is de laatste spoeelronden waarbij niet alle wedstrijd gelijktijdig moeten beginnen. Zo speelt onze enige overgebleven concurrent TEC zaterdagavond zijn wedstrijd. Op dit moment ligt de druk dus bij de mannen uit Tiel, maar zaterdag om negen uur geven ze dit stokje over aan ons. Met Quick '20 hebben ze op papier een "makkie". Maar vertel ons daar wat over, twee keer niet gewonnen van Quick '20! Laten we dus hopen dat de ploeg uit Oldenzaal met de zelfde instelling als tegen Jong FC Volendam naar Tiel afreist. Uiteraard is het zondag wel aan Jong FC Volendam om ook de winst te pakken. Er is wat goed te maken na de afstraffing in Oss, dus extra motivatie. Zondag is het overigens de 100ste wedstrijd van Jong FC Volendam in de Derde Divisie. We hebben de nacompetitie wedstrijden even buiten beschouwing gelaten. In de voorgaande 99 wedstrijden heeft de ploeg nu 205 doelpunten gemaakt. De 200ste werd afgelopen zondag gemaakt door Martijn Kaars (de 0-2). Jordy Hilterman, nu Katwijk, is met 21 goals de man met de meeste goals. Hij wordt echter op de voet gevolgd door Derry John Murkin (twintig) en Dani van der Moot (negentien). Maar het doet er eigenlijk niet toe wie de goals maakt, als ze maar gemaakt worden. Als team willen we het hoogst haalbare bereiken en dat is het kampioenschap. Vorige week hebben we laten zien dat de ploeg tot op het bot gemotiveerd is en hopelijk kunnen we dit zondag een goed vervolg geven! Kom de ploeg dus steunen tegen OSS '20. Tevens een goed excuus om na de koffie bij je (schoon)moeder, want het is Moederdag, je te excuseren omdat je de talenten van FC Volendam richting titel moet schreeuwen! Aftrap is om 14:30 uur, dus je kunt zelfs nog een biertje nemen na de koffie.

Arbitrage
Lars van Leeuwen uit Santpoort-Noord zal zaterdag de scheidsrechter zijn bij de topper in het Kras Stadion. Eerder dit seizoen was hij ook leidsman bij de wedstrijd Dongen - Jong FC Volendam (2-1). Een aantal weken geleden floot hij zijn eerste wedstrijd in de Tweede Divisie. Op Het Kasteel zag hij Jong Sparta met 2-1 winnen van VVSB. Aan de zijlijnen zal hij worden bijgestaan door de heren Weever en Zoutendijk.