VOLENDAM - DVS ‘33 - Jong FC Volendam: zaterdag 10 maart 14:30 uur. Het kan snel gaan in de Derde Divisie, dat hebben we de laatste weken kunnen zien. Eind januari hadden we het nog over de degradatie posities die angstig dichtbij kwamen, maar inmiddels is Johan Steur met zijn mannen weer in de brede middenmoot terecht gekomen. En zaterdag staat er in Ermelo zelfs een direct duel om de zevende plaats op het programma.

Positief wisselvallig
DVS '33 uit Ermelo draait een redelijk stabiel seizoen in de Derde Divisie. Het is een beetje om en om (nederlaag-winst), meet een kleine positieve uitslag richting winst. De heenwedstrijd in Volendam was een prooi voor de ploeg uit Ermelo. Met 0-2 namen ze de punten mee naar huis, omdat Jong FC Volendam verzuimde de vele kansen in met name de eerste helft te benutten. De volgende wedstrijd werd met ruime cijfers (6-1) gewonnen van Capelle en zo wonnen ze voor de tweede keer dit seizoen twee wedstrijden op rij. Begin december werd er een begin gemaakt met een mooiere serie. Eerst werd er nog verloren van Quick Boys (0-3), maar daarna volgenden drie overwinningen. En vooral de derde zullen ze goed gevierd hebben. Want de derby in Harderwijk tegen VVOG werd met maar liefst 0-6 gewonnen. Daarna was het een beetje wisselend met de ploeg van Bert van Hunenstijn. Uit de laatste drie wedstrijden werden drie punten gepakt. Dit was een klinkende 5-1 overwinning op koploper Spakenburg. Vorige week gaven ze dit een slecht vervolg door in eigen huis met 1-3 te verliezen van het ineens opvallend hoog staande ODIN '59. Maar naast de nederlaag raakten ze ook nog eens een aantal spelers kwijt. Twee spelers (Jorran van Santen en Niels Buijtenhuijs) vielen vroegtijdig met een blessure uit en "sterspeler" Maurice de Ruiter mocht vlak voor tijd met een rode kaart vertrekken. Alle drie zullen zaterdag ook niet inzetbaar zijn voor de thuisploeg. Ondanks het ontbreken van deze spelers blijft DVS '33 een zeer lastige tegenstander.

Op naar de vijf!
De mannen van Johan Steur hebben duidelijk de smaak te pakken. Niet alleen is er nu vier keer op rij gewonnen, maar belangrijker nog er wordt ook met de week beter gevoetbald. Je ziet spelers steeds meer opbloeien en daarmee zie je de resultaten beter worden. Maar de tegenstanders weten dit natuurlijk ook en zullen zich hier op instellen. Afgelopen zaterdag zat de sympathieke oud prof Freek Wittenrood (en voormalig DOVO linksbuiten) op de tribune om een haarfijne analyse te maken van Jong FC Volendam. We zullen dus weinig geheimen voor DVS '33 hebben. Voor Volendam is het ook gewoon zaak om het eigen spelletje te spelen, want daar zijn we het best in. DVS '33 is ook een voetballende ploeg dus het zal weer een mooie wedstrijden worden. Nu hopen dat het resultaat ook weer mooi zal zijn. Vijf op rij, zou het kunnen? Aftrap in Ermelo is om 14:30 uur.

Arbitrage
De wedstrijd zal zaterdag onder leiding staan van de heer Paul van der Burg uit 's-Gravenhage. Dit seizoen heeft hij drie wedstrijden in onze Derde Divisie onder zijn hoede gehad. De laatste was op 9 december: Jong Almere City FC - DVS '33 (1-4). Aan de zijlijnen zal hij worden bijgestaan door de heren De Koning en Veen.

Media
Als je niet aanwezig kunt zijn dan is de wedstrijd uiteraard te volgen via ons Twitter account @fcvolendam of via de hashtag #dvsjvo. Verder zullen er ook flitsen van de wedstrijd zijn in het programma De Kapstok op L.O.V.E. Radio.