VOLENDAM - Jong FC Volendam - VVOG 3-0 (2-0). Voor de vierde keer op rij heeft Jong FC Volendam een overwinning geboekt. Zaterdag werd VVOG uit Harderwijk redelijk eenvoudig met 3-0 naar huis gestuurd. Door deze overwinningen heeft het team van Johan Steur zich goed in de middenmoot genesteld.

Flitsende minuut
Het begin was vrij mat tegen een ploeg die weinig goals tegen krijgt en nog minder weet te scoren. Op zich dus niet zo opvallend. Volendam was optisch wel de betere ploeg zonder tot echt hele gevaarlijke momenten te komen. In het eerste kwart van de wedstrijd bleef het beperkt tot een kopbal van Jari Vlak uit een hoekschop van Dylan Mertens en twee schoten van die zelfde Mertens ruim over de goal van VVOG. Maar na een minuut of 25 viel uit een corner de bal goed voor Jari Vlak. Zijn kopbal leek het net niet te halen, maar met een extra tikje kwam de 1-0 op het bord. Een verdiende voorsprong die binnen 60 tellen zelfs verdubbeld werd. Na de aftrap verspeelde VVOG vrij snel op eigen helft de bal. Alex Plat zag dat spits Jordy Hilterman vrij liep en bezorgde hem de bal. Hilterman bleef koel, net als alle andere aanwezigen in het stadion overigens, en schoof de bal langs de kansloze doelman Frans Koornberg. De thuisploeg leek vervolgens even te verslappen na al het gefeest, maar gelukkig voor Volendam ging de inzet van Jeffrey Arends voorlangs de goal. In het restant van de eerste helft verzuimde Volendam, net als een week eerder bij DOVO, de wedstrijd in het slot te gooien. Zo had Kay Tejan had beter voor eigen succes kunnen gaan in plaats van wild voor te geven en raakte Hilterman terwijl hij de doelman al voorbij was de bal net verkeerd.

Les geleerd
Na de thee was de verwachting dat VVOG een stapje meer zou geven om de achterstand weg te poetsen. Dit deden ze ook, maar de spelers van Volendam hebben geleerd van de laatste weken en hielden de boel goed onder controle. De ploeg uit Harderwijk kwam er iets meer uit, maar aan de andere kant liet Volendam ook van zich spreken. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft besliste Volendam de wedstrijd. Jordy Hilterman vond op rechts Ali Ulusoy met de nodige ruimte. Hij ging goed door en gaf vervolgens een goeie steekbal op Dylan Mertens die de bal heel mooi langs de doelman werkte: 3-0. Ondanks dat VVOG nog één goede mogelijkheid kreeg, die door Michaelis met de voet uit de goal werd gehouden leek het er geen moment meer op dat VVOG nog terug in de wedstrijd zou komen. In de slotfase verzuimde de ploeg van Johan Steur om de Harderwijkers nog meer pijn te doen, maar met de drie punten op zak was dat niet meer zo erg. Door deze zege stijgt Jong FC Volendam naar plek acht. Volgende week gaan we op bezoek bij de nummer zeven in Ermelo: DVS '33. Kunnen we deze serie nog mooier maken? We gaan het zien!

Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Ali Ulusoy (80. Mohamed Betti), Marco Tol, Darryl Bäly, Stan Veerman, Alex Plat, Kay Tejan (74. Rodney Smorenberg), Jari Vlak (77. Gani Meholli), Jordy Hilterman, Dylan Mertens, Anthony Berenstein
Opstelling VVOG: Frans Koornberg, Tim Muller, Jan Jurriën Hop, Thomas Vossebelt (46. Jaime Bruinier), Wilko Braam, Pernelly Biya, Harrie Kersten, Frank Hol (88. Guido de Graaf), Jeffrey Arends (63. Joshua Tijdens), Wesley de Klein, Zakaria Fadili
Scheidsrechter: R.H. (Robin) Hensgens (Landgraaf)
Toeschouwers: 200
Score verloop: 26. Jari Vlak 1-0, 27. Jordy Hilterman 2-0, 61. Dylan Mertens 3-0
Gele kaart: Ali Ulusoy (Jong FC Volendam)