VOLENDAM - Jong FC Volendam heeft zich wat steviger in de middenmoot van de Tweede Divisie genesteld na een 2-0 zege op ASWH. De ploeg van Kiki Musampa moest er hard voor strijden om de gasten uit Hendrik Ido Ambacht op de knieën te krijgen.

Met een prachtige goal van Jorid Blom opende de thusploeg al na tien minuten de score. Blom wist een vrije trap van Tyrell Wouter mooi aan te nemen en in de verre hoek te krullen. Via Antonioli kreeg de thuisploe voor rust nog twee kansen, maar de eerste maal lag verdediger Soares in de weg en bij de volgende poging keeper Janssen.

ASWH van trainer Rogier Veenstra bracht aanvallend weinig, maar ging wel vol de strijd aan en maakte het de Volendammers zodiende toch lastig. Een kwartier na rust bracht Musampa de 15-jarige Givairo Read die zijn debuut maakte voor Jong FC Volendam. Koen Blommestijn miste nog twee mogelijkheden waardoor het lang spannend bleef, maar een minuut voor tijd wist Younes Taha El Idrissi met een mooi lobje over Janssen het duel alsnog in het slot te gooien: 2-0.