VOLENDAM - In het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Quick heeft Jong FC Volendam toch nog een punt gewonnen. Vooral in de openingsfase waren er mogelijkheden op meer, maar uiteindelijk moest er toch genoegen genomen worden met een gelijkspel.

Zoals het de laatste weken meer regel dan uitzondering is, begon het team van Johan Steur scherp aan de wedstrijd. Nadat al na een minuut spelen Joey Veerman in het veld kwam, was het binnen vijf minuten al weer raak. Gerry Vlak bediende Derry John Murkin die met zijn goal weer naast Dani van der Moot in het klassement kwam. Achttien dus! De volgende twintig minuten een zelfde beeld. Volendam ging vol op de aanval op jacht naar de voorsprong. Maar Nick Runderkamp zag een schot gered worden door de doelman. Een minuut of tien later was de doelman wel geklopt, maar nadat Martijn Kaars hem was gepasseerd was de afwerking niet zuiver genoeg. Met nog een kwartier op de klok ineens gevaar aan de andere kant bij het doel van Barry Lauwers. Quick scoorde zelfs, maar dat feest werd geannuleerd door de assistent-scheidsrechter. De klok was in het restant de grootste tegenstander van Jong en tikte voor de Volendam aanhang steeds sneller richting de 90. Dani van der Moot kwam nog twee keer dichtbij, maar zijn teller zou deze avond op nul blijven steken. Maar met achttien goals uit de voorgaande tien duels zal hij daar geen straftraining voor krijgen. Wist u trouwens al dat hij de afgelopen weken tot drie keer op rij is uitgeroepen tot speler van de week in de Derde Divisie? Het bleef dus 1-1.

Jong FC Volendam verstevigde uiteraard hiermee de koppositie in de Derde Divisie. Met nog zes wedstrijden te gaan is de voorsprong op nummer twee nu opgelopen naar zes punten. TEC zou op papier nog op vier punten kunnen komen, want die hebben nog een inhaalwedstrijd te spelen. Dat gaan ze op Tweede Paasdag doen met als tegenstander... Quick. Maar eerst staat zondag de kraker TEC - Jong FC Volendam op het programma. De mannen van Johan Steur kunnen dan eigenhandig TEC uitschakelen voor de titelrace, maar dan zal er wel gewonnen moeten worden. Nummer twee UNA zal zondag op bezoek gaan bij het in zwaar weer verkerende HBS. Op papier een "makkie", maar niets is een "makkie" in deze divisie!