VOLENDAM - Jong FC Volendam heeft zaterdag twee dure punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis. De ploeg van Kiki Musampa stond vijf minuten voor tijd nog op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar moest toch een gelijkspel toestaan: 2-2.

Bij rust stonden de Volendamse beloften al op een verdiende 1-0 voorsprong. Zowel Tayrell Wouter als Jordi Blom hadde reeds de lat geraakt en daarnaast waren er goede kansen voor Quicy Hoeve en Milan de Haan. Kort voor rust kon men wel juichen toen Blom de bal hard in de bovenhoek schoot.

Hoeve verdubbelde die score kort na rust nadat hij alert was bij een rebound toen Billy van Duijl de paal raakte. De Volendammers leken nadien stand te houden, maar in de slotfase ging het mis. Vier minuten voor tijd wist Dave van Delft de aansluitingstreffer te maken en diep in blessuretijd zorgde Nino Noordanus voor mineur in het Volendamse kamp.