VOLENDAM - Waar we er zaterdag al vanuit gingen dat we de koppositie kwijt zouden zijn pakte dat een dag later toch anders uit. Want nadat Jong FC Volendam op zaterdag terecht met 1-2 van concurrent UNA verloor was het TEC dat in eigen huis ten onder ging tegen Hercules (0-2). Door deze uitslagen is de kopgroep helemaal weer in elkaar geschoven. Zo is het verschil tussen koploper Jong FC Volendam en nummer vijf OSS '20 slechts vier punten.

Zaterdag spelen we tegen JVC Cuijk. Deze ploeg staat eigenlijk het gehele seizoen al in de brede middenmoot van de Derde Divisie. De hoogste positie die ze bezet hebben is plaats zes, na wedstrijddag één. Half februari kwamen ze even op een nacompetitie plaats (vijftiende) terecht, maar nu staan ze weer op de veilige twaalfde positie. Omdat de verschillen op de ranglijst zo klein zijn is het nog lang niet zeker dat ze ook volgend seizoen in de Derde Divisie uit zullen komen. De directe degradatie plaatsen die nu bezet worden door HBS (negentien punten) en Quick '20 (twintig punten) zijn wel redelijk uit het zicht. Ook op plek zestien, OJC Rosmalen met 21 punten, staan ze wel ruim voor. De enige "linke" plek is dus nog de vijftiende waar nu EVV staat. De Limburgers hebben 27 punten, slechts vijf minder als JVC Cuijk. Er zullen de komende weken dus nog serieus punten gescoord moeten worden om zeker te zijn van een Derde Divisie ticket. De ploeg kan natuurlijk ook nog naar boven kijken. Met een goede serie zouden ze ook de zesde plaats kunnen halen, want ADO '20 heeft maar vijf punten meer. Dit kalenderjaar biedt in ieder geval voldoende perspectief. Na positieve resultaten in de eerste drie wedstrijden volgde dan wel twee nederlagen, maar daarna werd weer twee keer gewonnen. Uit de laatste twee wedstrijden werden drie punten gepakt. In eigen huis gingen ze ten onder tegen HSC '21 (0-2), maar afgelopen zondag werd er met 0-2 gewonnen van Dongen. Hier zouden ze dus graag zaterdag nog de volgende overwinning aan toe willen voegen.

Jong FC Volendam speelt na het flitsende begin van 2019 de laatste weken behoorlijk wisselvallig. Na de afstraffing in Heemskerk (4-0) werd Hercules met 5-1 nog gespaard. In Den Haag had de ploeg vervolgens de nodige moeite met HBS, maar won wel (1-2). Maar vorige week speelde de ploeg weer als koploper onwaardig. Wel moet gezegd worden dat UNA een sterke tegenstander is, dat wisten we al van de heenwedstrijd. Bovendien kunnen we ook nog wel wat excuses aanvoeren, want Max Veerman kreeg na ruim een half uur een stomme rode kaart en de wind was ook voor de verandering weer eens stormachtig. Dat laatste hadden beiden ploegen uiteraard last van, maar UNA ging hier veel beter mee om. Als we serieus een gooi willen doen naar de titel dan zullen er vanaf nu een aantal overwinningen op rij geboekt moeten worden. Gezien de verrassende uitslagen week op week in deze divisie is het echter niet even een kwestie van de punten binnen harken tegen ploegen als JVC Cuijk, OJC Rosmalen en Dongen. Maar met minder dan negen punten zal op 14 april de druk bij de mannen van Johan Steur liggen en vermoedelijk niet TEC. Het mag dus duidelijk zijn wat de ploeg aan de jarige trainer Johan Steur cadeau moet doen. Aftrap in Cuijk is zaterdag om 18:00 uur.

Arbitrage
De wedstrijd zal zaterdag onder leiding staan van de heer Maurice Paarhuis uit Hellendoorn. De heer Paarhuis fluit zijn wedstrijden in de Hoofdklasse en Derde Divisie. Afgelopen zaterdag was hij scheidsrechter bij AZSV - Staphorst (2-2). Ook floot hij een aantal geleden onze buren op bezoek bij SC Feyenoord, ook 2-2. Opvallend genoeg vallen er altijd redelijk wat goals in de wedstrijd die hij onder zijn hoede heeft en geeft hij weinig kaarten. Dit seizoen heeft hij Jong FC Volendam nog niet gefloten, maar vorig seizoen wel. Hij was scheidsrechter bij de galavoorstelling bij ASWH (0-5) en eind april toen we na een lange serie overwinningen tegen een nederlaag aanliepen in Heemskerk (ODIN '59, 2-0). Aan de zijlijnen zal hij zaterdagavond worden bijgestaan door de heren Tim Nagtegaal en Maarten Bolwerk.