VOLENDAM - Het was voor Jong FC Volendam een behoorlijke anti climax in Tiel afgelopen zondag. Desondanks is er eigenlijk nog niets aan de hand voor de ploeg van Johan Steur. De spelers hebben nog steeds alles in eigen handen. Maar een overwinning op laagvlieger Quick '20 is wel meer dan gewenst komende zaterdag.

Tegenstander Quick '20 draait net als Jong FC Volendam een redelijk stabiel seizoen. Waar Jong FC Volendam, als je speeldag één even niet meetelt, nooit lager stond als plek drie heeft Quick '20 precies het omgekeerde gedaan. Na speeldag één stonden ze op doelsaldo nog twaalfde, maar verder zijn ze niet hoger gekomen dan plek vijftien. Op dit moment lijkt het ook wel zeker dat ze dit seizoen niet hoger zullen eindigen als plek zestien. Dan zullen ze nog wel eerst OJC Rosmalen moeten passeren, want ze staan nu op een directe degradatie plek op twee punten van de Brabanders. Aan het einde van dit seizoen zal er namelijk afscheid genomen worden van de laatste twee clubs in deze divisie, op dit moment Quick '20 en HBS. De twee posities daar boven zullen zich via de nacompetitie in veilige haven moeten proberen te spelen. Quick '20 zal dus weer eens moeten gaan winnen, want dat is al weer even geleden. De laatste overwinning was op 24 februari toen met 2-4 gewonnen werd bij HSC '21. Uit de laatste zeven wedstrijden werden slechts twee punten gepakt. Dat was overigens in de laatste twee wedstrijden. De laatste ontmoeting tegen Jong FC Volendam eindigde ook gelijk. Begin december werd hetr 4-4. Jong FC Volendam speelde een draak van een eerste helft en leek de punten in Oldenzaal achter te moeten laten. Echter diep in de extra tijd was het doelman Nordin Bakker die alsnog voor de gelijkmaker zorgde.

Na de nederlaag van vorige week is het dus zaak dat de ploeg weer de scherpte oppakt van de weken er voor. Tegen een ploeg als TEC weet je dat je het heel lastig krijgt. Een punt was al mooi geweest, maar goed dat ligt achter ons. Voor deze nederlaag werd er drie keer gewonnen, waarvan twee keer met ruime cijfers. Tegen Quick werd het dan wel gelijk, maar eigenlijk werd de tweede helft gewonnen als je er gewoon positief naar kijkt. Er is dan ook absoluut vol vertrouwen in de ploeg dat het dit seizoen wel eens zou kunnen gebeuren, het kampioenschap! Met nog vijf wedstrijden te gaan mag er dan ook best wel wat druk op de ploeg gelegd worden. Dit is nog beter voor hun opleiding tot mogelijke profvoetballer. Als we een blik op de stand werpen dan lijkt het er op dat het voor de titel alleen nog zal gaan tussen Jong FC Volendam, UNA en TEC. Je weet het dan wel nooit in deze klasse met vreemde uitslagen, maar de acht punten die OFC achter staat met nog vijf wedstrijden te gaan is wel wat veel. De mannen van Johan Steur hebben de afgelopen weken ook een "bonuspunt" verdiend door het doelsaldo flink op te krikken. Dat zou op het eind van de rit namelijk nog wel eens de doorslag kunnen gaan geven. Alle wedstrijden van deze speelronde, behalve Quick - GOES op vrijdag, worden allemaal op zaterdag gespeeld. Op maandag staan er nog vijf inhaalwedstrijden gepland. Maar voor zowel Jong FC Volendam als Quick '20 geldt dat ze alleen zaterdag zullen spelen. De aftrap in ons mooie Kras Stadion is om 18:00 uur.

Arbitrage
De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Victor Ris uit Groningen. Dit seizoen is hij slechts een aantal keren actief geweest op zaterdag. De laatste keer was half maart bij de wedstrijd ACV - Berkum (1-1). Het wordt ook pas de eerste keer dat hij een wedstrijd van Jong FC Volendam zal fluiten. Aan de zijlijnen zal hij worden bijgestaan door de heren Brondijk en Langenberg.