VOLENDAM - Het is een mooie planning, zowel het eerste als Jong spelen zondag op exact het zelfde tijdstip hun eerste duel na de winterstop. Waar het team van Hans de Koning normaal gesproken zijn wedstrijden op vrijdag afwerkt spelen die dus nu ook op zondag. Net als dit keer ook Jong. Het scoutings rapport dat HSC '21 van Jong FC Volendam heeft kan dus de prullenbak in.

De club uit Haaksbergen heeft de nodige successen gekend op het hoogste niveau. Vanaf de jaren negentig waren er de nodige hoogtepunten te noteren. Nadat ze in 1989 al de afdelingstitel in de Hoofdklasse hadden gepakt deden ze dit in 1997 nog eens over. Maar twee jaar later het hoogtepunt toen na de zondagtitel ook de alghele titel werd gepakt ten koste van IJsselmeervogels. Een jaar later geen kampioenschap, maar winnaar van de districtsbeker. Maar in 2001, 2003 en 2004 was er weer een kampioenschap. In het laatste seizoen werden ze ook zondagkampioen. Echter was het Quick Boys dat er met de algehele titel vandoor ging. Het laatste kampioenschap van HSC '21 betekende promotie naar de Topklasse nadat ze de boot een jaar eerder hadden gemist bij de invoering. In de Topklasse waren ze geen hoogvlieger en belandden dan ook na een achtste plaats in 2016 in de Derde Divisie. Na een zevende plaats in het eerste seizoen eindigden ze afgelopen seizoen slechts veertiende en ontliepen op doelsaldo de nacompetitie. Dit seizoen is voorlopig ook een vrij anonieme rol voor ze weggelegd. Met een tiende plaats staan ze in de brede middenmoot. Bij winst zouden ze op vijf verliespunten van Jong FC Volendam kunnen komen.

Na een flitsende start van het seizoen is de glans een beetje van Jong FC Volendam af. Lovende woorden voor de goed voetballende ploeg tot en met oktober, maar toen kwam de klad er in. Vele blessures en het doorschuiven naar één raken Jong FC Volendam keihard. En als dan de KNVB ook nog besluit om zondag de wedstrijd gelijktijdig te laten spelen, waar we als we "gewoon" op de zaterdag waren ingedeeld geen last van hadden gehad, wordt het een nog lastiger verhaald. Zondag zal er dus zeer waarschijnlijk een team met vele nieuwe gezichten op het veld staan. Ze hebben allemaal de kwaliteiten, maar een groot deel zal ook zaterdag bij de O19 aan de bak moeten. We gaan het zien zondag.

Arbitrage
De wedstrijd zal onder leiding staan van de heer Daan Schaper uit Dokkum. Voor de winterstop was hij onder andere leidsman bij de topper Noordwijk - Quick Boys in de zaterdag divisie. Zondag zal hij aan de zijlijnen worden bijgestaan door de heren Reinds en Meints.

Social media
Als je zondag om wat voor reden dan ook niet aanwezig kan zijn is de wedstrijd uiteraard ook weer te volgens via de diverse Twitter accounts met de hashtag #jvohsc. Voor een "FC" georienteerd verslag doe je dit uiteraard via het Twitter account: @fcvolendam.

Goed om te weten
Zoals inmiddels wel algemeen bekend is er zeer beperkte openbare parkeermogelijkheid bij het stadion. Daarom adviseren wij iedereen die met de auto komt deze te parkeren op het parkeerterrein van het Marinapark dat direct tegenover het complex van onze buurman RKAV Volendam buitendijks gelegen is. Vanaf hier is het een korte wandeling naar ons KRAS Stadion. Voor het publiek is de Runderkamplounge geopend. Deze bevind zich op de eerste verdieping op precies de andere hoek van de lange zijde waar je het stadion zult betreden. Het bestuur van HSC '21, de vertegenwoordigers van de KNVB en de pers zullen ontvangen worden in de bestuurskamer op de begane grond. Voor alle pers is het zaak om vooraf het persbeleid van Jong FC Volendam goed door te nemen. Alle schrijvende pers, cameraploegen en fotografen dienen zich vooraf namelijk aan te melden voor een accreditatie.De toegang is zondag gratis!