SCHEVENINGEN - De eerste wedstrijd na de corona-stop is voor Jong FC Volendam op een deceptie uitgelopen. Op bezoek bij Scheveningen gingen de Volendammers tegen de verhouding in met 3-2 onderuit.

Ondanks een valse start, Barry Rog opende al na drie minuten de score voor de thuisploeg, kwamen de Volendamse belfoten uitstekend terug. Koen Blommestijn maakte op aangeven van Leon Maloney zijn tiende van het seizoen met een snoeihard schot via de onderkant van de lat. Na ruim een half uur spelen maakte Blommestijn zijn tweede doelpunt nu na een fout in de Scheveningse defensie. Lang bleef de voorsprong echter niet staan want nog vor de rust schoot aanvoerder Tim Peters de bal in twee instanties langs keeper Kayne van Oevelen.

Maloney kreeg hierna nog twee kansen op een hernieuwde voorsprong voor Jong FC Volendam, maar miste het geluk. Scheveningen bracht aanvallend weinig, maar kwam halverwege de tweede helft wel op voorsprong. Van oevelen zag er bij een corner niet goed uit en Peters kon koppend zijn tweede van de middag maken. Jong FC Volendam, waar Jordi Blom na vijf maanden blessureleed zijn rentree maakte, probeerde het nog wel met een slotoffensief, maar de punten bleven in Scheveningen.