VOLENDAM - Over vorige week valt weinig te zeggen, want door de blessure van de scheidsrechter kwamen we dus niet verder dan de rust. Inmiddels heeft de KNVB wel een datum geprikt voor de tweede helft van deze wedstrijd. Voorlopig staat deze gepland op zondag 28 april om 14:30 uur, inderdaad "the day after" Koningsdag. Dus wie weet wordt er nog wel geschoven met de datum. Voorlopig maken we ons daar niet druk om, want zondag staat eerst ADO '20 op het programma.

De Heemskerkers draaien eigenlijk net als Jong FC Volendam een vrij stabiel seizoen. Ze zijn het hele seizoen al een vaste waarde in de subtop van de Derde Divisie. Maar door wat mindere resultaten na de winterstop is het verschil met de koploper inmiddels tien punten. Zorgen over de ploegen achter hun hoeven ze zich niet echt te maken. Op dit moment zouden we kunnen zeggen dat ADO '20 de laatste ploeg van de subtop is. De laatste weken zijn Dongen en GOES daar uit vandaan gevallen. Als ADO '20 niet de volgende club wilt worden dan zullen ze zondag de punten in eigen huis moeten houden, want met drie punten uit de vijf gespeelde wedstrijden na de winterstop zijn ze niet aan een lekkere serie bezig. Dinsdag werd er wel geoefend op de Westmaat in Spakenburg. Met 2-5 werd er gewonnen van Jong Spakenburg. Op 15 september eindigde de heenwedstrijd in ons Kras Stadion in een 1-1 gelijkspel. Hiermee deed Jong FC Volendam zichzelf behoorlijk te kort. Er waren kansen voldoende en ADO '20 speelde ook nog eens een half uur met een man minder.

Ondanks dat vorige week de wedstrijd niet winnend werd afgesloten stond Jong FC Volendam zondagmiddag na de overige wedstrijden "gewoon" nog altijd aan kop van de ranglijst, want TEC kwam opnieuw niet tot winst. Als we wat beter met de kansen waren omgesprongen hadden we misschien met wat zekerheid kunnen zeggen dat we die drie punten tegen Quick ook met potlood bij konden schrijven, maar dat is dus niet het geval. Komend weekend wordt qua programma wel heel interessant. Want naast onze wedstrijd is TEC - UNA natuurlijk ook heel belangrijk voor de situatie aan kop van de ranglijst. En wat gaan Quick en OSS '20 doen in de strijd om de tweede periode? Die loopt namelijk nog tot en met volgend weekend. Er moet alleen nog behoorlijk wat ingehaald worden, dus die beslissing zou zomaar wel eens pas op 28 april (...) kunnen vallen. Voor Jong FC Volendam is dat allemaal bijzaak. Zondag is er één doel en dat is die van ADO '20! Daar moeten er meer in dan in die van ons, simpel verhaal. Aftrap op sportpark De Vlotter in Heemskerk is 14:00 uur. De Piet Paulusma's hebben het voorlopig over lente achtig weer, dus combineer het lekker met een strand- of duinwandeling en kom koploper Jong FC Volendam steunen.

Arbitrage
De wedstrijd zal zaterdag onder leiding staan van de heer Thom Winkel uit Leermens. Hij heeft dit seizoen wedstrijden gefloten van de Hoofdklasse tot en met de Tweede Divisie. Zo was hij twee weken geleden scheidsrechter bij de wedstrijd VVSB - IJsselmeervogels (1-2). De enige en dus ook laatste keer dat de heer Winkel een wedstrijd van Jong FC Volendam floot was op 8 oktober 2016 tegen Capelle. Jong FC Volendam wist toen in eigen huis met 2-1 te winnen. Aan de zijlijnen zal hij zondag worden bijgestaan door de heren Van der Hul en Smets.