VOLENDAM - DOVO - Jong FC Volendam, zaterdag 24 februari 14:30 uur. Het was weer spannend, maar afgelopen zaterdag bleven de punten in eigen huis. Zaterdag krijgen we een ploeg van een ander kaliber tegenover ons. In de heenwedstrijd kregen we te maken met een goed voetballend DOVO. Zaterdag zal dit op sportpark Panhuis niet anders zijn.

Terugslag
Het DOVO van voormalig FC Volendam coach Gert Kruys kende en prima eerste helft van het seizoen. Het leek er zelfs op dat ze een rol van betekenis zouden gaan spelen in de het bovenste deel van de ranglijst. Sinds de winterstop gaat het echter allemaal een stuk moeizamer met de "rode machine". Pas in de laatste minuut werd er in eigen huis gewonnen van Magreb '90 waarna er uit de volgende vijf wedstrijden nog maar twee punten werden gepakt. De aansluiting met de subtop van de Derde Divisie zijn ze daardoor wat uit het oog verloren. Maar met de 29 behaalde punten staan ze nog altijd op een keurige negende plaats als debutanten in deze divisie. Ondanks dat de gevarenzone ver weg is zullen ze er zaterdag op gebrand zijn om de drie punten in eigen huis te houden. Zelf kijken ze al uit naar de wedstrijd tegen het voetballende Jong FC Volendam. Gelukkig houden wij ook van dit soort tegenstanders! Met Joshua Patrick hebben ze de nummer drie van de topscorereslijst in hun gelederen. De aanvaller heeft inmiddels dertien goals in het netje liggen.

Winning mood
Je zag het deze week op de Olypische Spelen bij het schaatsen. De Noren stegen boven zichzelf uit na een succes. En wat te denken van onze eigen Suzanne Schulting die na de spectaculaire bronzen medaille in de relay ineens vleugels kreeg en alle concurrenten op een hoop reed op weg naar goud! Een beetje succes doet wat met een groep sporters. Hopelijk werkt dit zaterdag ook door op de groep van Johan Steur. Na twee competitie overwinningen en tussendoor ook nog een keurige 1-2 oefenoverwinning bij Eerste Divisionist Jong FC Utrecht moet het vertrouwen in de koppies bij de mannen toenemen. De "nieuwe" groep is inmiddels aardig op elkaar ingespeeld en zou het laatste deel van het seizoen goed af moeten kunnen sluiten. Maar makkelijk gaat het zaterdag niet worden. Als we terug kijken op de eerste helft van de competitie dan rekenen we DOVO toch tot de betere teams waar we tegen gespeeld hebben. We kunnen niets beloven, maar ingrediënten genoeg voor een mooie pot voetbal in Veenendaal. Aftrap is om 14:30 op het rooie deel van Sportpark Panhuis.

Arbitrage
De wedstrijd zal zaterdag onder leiding staan van de heer Luuk Timmer uit Apeldoorn. Dit seizoen was hij nog maar twee keer eerder actief in de zaterdag Derde Divisie. Eind november floot hij Spijkenisse - Harkemase Boys en een week later Jong FC Groningen - Jong FC Twente. Beide wedstrijden eindigden in 3-0. Aan de zijlijnen zal hij worden bijgestaan door de heren Vervoorn en Van der Hul.

Media
Als je niet aanwezig kunt zijn dan is de wedstrijd uiteraard te volgen via ons Twitter account @fcvolendam of via de hashtag #dovjvo. Verder zullen er ook flitsen van de wedstrijd zijn in het programma De Kapstok op L.O.V.E. Radio en is er een live verslag op Radio M Sport in het programma Namen & Rugnummers.