VOLENDAM - Jong FC Volendam heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de onderste regionen van de Tweede Divisie. De Volendamse beloften van trainer Kiki Musampa wonnen overtuigend van concurrent Kozakken Boys.


Beide ploegen stonden voorafgaand aan het duel op vijftien punten, maar de thuisploeg maakte al snel duidelijk dat zij de meeste aanspraak maakten op de winst. Toch kwamen de gasten uit Werkendam ook tweemaal goed door, beide keren via Traik Fagrach. De eerste poging werd gekeerd door keeper Barry Lauwers en bij de volgende inzet wist jay Koorndijk een doelpunt te voorkomen. Tussendoor had Leon Maloney de thuisploeg op voorsprong gebracht na balverlies van aanvoerder stou van de gasten. Een mooie opsteker voor Maloney na lang blessureleed. Nadien wist keeper Van de Meulenhof achtereenvolgens El Idrissi en Wouter van het scoren af te houden.

Na de pauze wist het betere Volendam wel orde op zaken te stellen. Kort na de rust wist Jim Beers de bal tegen de touwen te glijden. De thuisploeg voelde zich comfortbael, maar bleef achterin geconccentreerd spelen. Een kwartier voor tijd gooide men het duel definitief in het slot. Koen Blommestijn kon makkelijk binnen werken na een voorzet van invaller Jordi Blom: 3-0.