RIJNSBURG - Jong FC Volendam heeft een flinke sprong gemaakt op de ranglijst van de Tweede Divisie door het uitduel bij Rijnsburgse Boys met het kleinst mogelijke verschil te winnen. Koen Blommestijn zorgde kort voor rust voor de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.

De Volendamse beloften begonnen sterk op Sportpark Middelmors met mogelijkheden voor Beers, Ben Sallam en De Haan. Daarna kwam ook de thuisploeg opzetten, maar Sjors kramer wist met een perfecte sliding te voorkomen dat Jeroen Spruijt de score zou openen en doelman Dion Vlak voorkwam dat Jim Beers in eigen doel kopte. Op slag van rust viel de treffer aan de andere kant toen Blommestijn werd aangespeeld door Beers en keeper Bekkers kansloos liet.

Na de rust was het Jay Koorndijk die ditmaal een treffer van Spruijt wist te voorkomen. Na nog een tweetal kansen voor Beers was het uiteindelijk keeper Vlak die de zege over de streep trok door vlak voor tijd een kopbal van invaller Olijfveld onschadelijk te maken.