VOLENDAM - Misschien was het de goden verzoeken om het in de voorbeschouwing over die bewuste wedstrijd in 2017 te hebben. Want opnieuw raakte scheidsrechter Colin Prooi geblesseerd. Ditmaal haalde hij wel de rust, maar vanwege een hamstringblessure kon hij niet verder. Een vervanger kon ook niet binnen het half uur geregeld worden en zo werd de wedstrijd in de rust bij een 0-1 stand voor Quick gestaakt.

Na de toss bleek dat Jong FC Volendam met de storm tegen moest beginnen. Ondanks deze handicap was het juist de thuisploeg die het meest in de zestien van de tegenstander te vinden was. Binnen een kwartier kwam er vier keer een speler in kansrijke positie. De eerste was nog niet echt een kans, want Martijn Kaars kreeg de bal niet onder controle. Maar het schot van Derry John Murkin (langs de kruising) en opnieuw Martijn Kaars (schot recht op de keeper) waren dat wel. Ook Max Veerman verscheen op aangeven van Marco Speijk oog in oog met doelman Jari Puister, maar scoorde niet. Nadat Quick na een kwartier bijna na een vrijetrap scoorde, de spits schampte de bal, was het kort daarna alsnog raak. Een mooi overstapje van Marc Boshoff zorgde dat Quick er op rechts vandoor kon. Doelman Barry Lauwers ging onder de bal door, maar Brian Plat kon simpel wergwerken. Tenminste dat leek zo vanaf de zijkant. Echter raakte hij de bal volkomen verkeerd en werd de bal via Frank van der Heiden de goal ingefrommeld.

Jong FC Volendam was even helemaal van slag en kwam er amper nog meer uit. Quick was ook niet gevaarlijk met aanvallen, maar wel met de corners. Bij de indraaiende corners met vol de wind mee kwam de scheidsrechter bijna ogen te kort. Met wel meer dan tien man in het doelgebied van Barry Lauwers was het elke keer spannend. Maar Quick kreeg hem er niet meer in. Volendam kwam nog wel twee keer dichtbij. Murkin schoot van ongeveer elf meter recht op de doelman en kort daarna schoot Gerry Vlak oog in oog met de doelman op de paal. Dus er kan over getwist worden of de 0-1 stand met de rust terecht was, maar dat haalt verder niets uit. Direct na het laatste fluitsignaal gaf de scheidsrechter aan kort daarvoor een blessure opgelopen te hebben. Hij kon niet verder. Een vervanger kon niet binnen de daar voor gestelde tijd geregeld worden (30 minuten). Vermoedelijk zal de KNVB deze wedstrijd dan ook op korte termijn op een midweekse avond in gaan plannen.

Jong FC Volendam - Quick (0-1, gestaakt in 45e min.)
17. Van der Heiden 0-1