VOLENDAM - Jong FC Volendam heeft een uitstekend debuut gehad in de Tweede Divisie. Na een stroeve start boekte de ploeg van Berry Smit en Johan plat een ruime zege op Excelsior Maassluis.

De start was wel voor de gasten want na een aantal kleine mogelijkheden moest Brian Plat ingrijpen bij een Maassluiser aanval wat hem geel en een strafschop tegen opleverde. Daan Blij bleef vervolgens koelbloedig vanaf elf meter. Binnen zeven minuten stelde de thuisploeg echter orde op zaken als Martijn Kaars een voorzet van Darryl Baly tegen de touwen kopt en even later Youssef Blel de gelegenheid geeft de 2-1 te maken wat tevens de ruststand blijkt.

In de tweede helft krijgt Excelsior Maassluis de kans op de gelijkmaker als Sekou Sylla de buitenkant van de lat raakt., maar in de laatste twintig beslist de thuisploeg het duel. Invaller Roy Tol scoort vanaf elf meter na een overtreding op Van Montfoort en uiteindelijk is het Taye lee die de eindstand op 4-1 bepaalt.

Jong FC Volendam - Excelsior Maassluis 4-1 (2-1)
17. Blij (pen.) 0-1