VEENENDAAL - Ondanks dat GVVV niet op het best van hun kunnen speelde, is Jong FC Volendam er opnieuw niet ingeslaagd om een positief resultaat te boeken. Bij de mannen van Smit en Plat ging het ook niet heel soepel, maar na de 1-1 van Ibrahim el Kadiri zat er toch meer in.


Op een schot van Ibrahim el Kadiri na had Jong FC Volendam weinig in te brengen in de openingsfase van de wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd was voor GVVV. Robin Mulder leek vanuit een mooie situatie op doel te gaan schieten, maar maaide volledig over de bal heen. GVVV bleef echter in balbezit en even later was het good old Berry Powel die Barry Lauwers op de proef stelde. De doelman van Jong FC Volendam kwam als winnaar uit de bus. Toch was hij even later alsnog geklopt. Een lage voorzet werd door, jawel, Berry Powel iets te makkelijk binnen getikt. Het doelpunt leek een kantel moment. De mannen van Berry Smit en Johan Plat kregen namelijk na deze goal grip op de wedstrijd. Er werd leuk gecombineerd, maar zoals zo vaak stokte het op de rand van de zestien. Ook met al de hoekschoppen werd amper gevaar gecreëerd voor de GVVV goal. In de slotfase kwamen de oranjehemden wel dichtbij de verdiende gelijkmaker. Dyllandro Panka had misschien door moeten lopen en een schot lossen in plaats van de verdediging uit te kappen. En in de laatste minuut had Samir Ben Sallam de pech dat doelman Jansen met zijn vingertoppen kon voorkomen dat zijn kopbal doel trof.

Ook het eerste gevaar na de rust kwam van Jong FC Volendam. Een mooie steek bal van Kevin van Gasteren op Samir Ben Sallam was echter net te hard, zodat de doelman kon redden. En de maker van de 3-1 tegen NEC, Ibrahim el Kadiri, mikte op aangeven van Darryl Baly net voorlangs de GVVV goal. Ook GVVV liet af en toe wat zien, maar Barry Lauwers had na een uurtje spelen niet echt moeite met een volley van Corné Davelaar. Kort na dit schot lukte het eindelijk aan Volendam zijde. Op aangeven van Darius Johnson nestelde Ibrahim el Kadiri zich in een zelfde situatie als vrijdagavond. En nu trof hij doel zonder dat een verdediger de bal nog van richting veranderde. Een verdiende gelijkmaker en de mannen leken op weg naar meer. Bijna was het Victor van Montfort met de 1-2. Hij nam in de zestien de bal op de borst aan, maar zag de bal vervolgens net te ver van zich afstuiten. Terwijl Jong FC Volendam op jacht ging naar de winst werd de bal met veel spelers in de aanval verspeeld. GVVV maakte hier dankbaar gebruik van en rondde dit buitenkansje af: 2-1. Jong FC Volendam leek geknakt na deze tegenvaller. Nog één keer kwamen ze er gevaarlijk uit, maar na de 3-1 van Jeremy de Graaf was de wedstrijd definitief gespeeld. De prima scheidsrechter Frank de Winter floot na exact 90 minuten spelen, want extra tijd is echt niet altijd nodig, af. Er had zeker meer ingezeten, maar weer was het net niet. Dit zou toch een keer moeten stoppen! Volgende week krijgen we een nieuwe kans in eigen huis tegen Jong Sparta. Een hele andere wedstrijd dan dat we tegen een amateurclub spelen weten we uit ervaring. We hebben in ieder geval nog alle kans om voor de winterstop de laatste plaats te verlaten.


GVVV - Jong FC Volendam 3-1 (1-0)
8. Powel 1-0
63. El Kadiri 1-1
66. Davelaar 2-1
79. De Graaf 3-1