VOLENDAM - De ruime marge die Jong FC Volendam had na de 9-0 tegen Dongen is de afgelopen drie wedstrijden als sneeuw voor de zon verdwenen. Doordat de ploeg van Johan Steur zaterdag niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel, kan TEC aanstaande maandag bij een overwinning de nieuwe koploper worden.

Jong FC Volendam moest het vandaag doen zonder Brian Plat, maar zijn plek werd ook vandaag weer voortreffelijk overgenomen door A-junior Jay Kruiver. Na het late verlies van vorige week in Tiel en omdat de andere uitslagen al bekend waren, wisten de mannen dat een overwinning noodzakelijk was. De eerste helft lieten ze ook zien dat ze daar mee bezig waren. Er waren een stuk of vijf doelrijpe aanvallen, maar helaas lag telkens doelman Bakker in de weg. Gerry Vlak passeerde hem wel, maar die stuitte vervolgens op de paal. En zo kon het dat de wedstrijd tussen de ploeg met de meeste goals voor en de meeste goals tegen doelpuntloos de rust bereikte.

Na de rust was het wat minder aan de kant van Jong FC Volendam. Er waren nog wat spaarzaame mogelijkheden, maar het tempo lag veel te laag om het Quick '20 lastig te maken. Aan de andere kant hield de verdediging van Johan Steur de boel goed dicht. Vooral Jay Kruiver en doelman Barry Lauwers speelden een prima wedstrijd. In tegenstelling tot een week eerder in Tiel was er nu geen anticlimax en bleef de stand na de extra toegevoegde tijd 0-0. Zo heeft Jong FC Volendam in de laatste drie wedstrijden, dat is inclusief het restant tegen Quick, zeven punten laten liggen. De kwasten om de heen en weer een lik verf te geven waren al bijna in de pot verf gedoopt, maar zoals ze dat in de USA mooi kunnen zeggen: "It Ain’t Over Till The Fat Lady Sings". Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Jong FC Volendam het op dit moment niet meer in eigen handen. Dus hopelijk kan het Haagse Quick aanstaande maandag "stunten" in Tiel en ons dus zo een klein handje helpen. Ook UNA schrijven we nog niet af, want die staan ook nog altijd op slechts drie punten.