VOLENDAM - Jong FC Volendam heeft zich vaster in de middenmoot genesteld na een 2-1 zege op hekkensluiter GVVV. De ploeg van trainer/coach Kiki Musampa maakte al voor rust het verschil.


Na kansen voor Schulte en Blommestijn, beiden gekeerd door GVVV-keeper van Willige, nemen de Volendammers na een klein half uur een voorsprong. Younes Taha El Idrissi weet een voorzet van Tayrell Wouter op waarde te schatten en kopt de 1-0 tegen de touwen. De Haan is met een schot die rakelings naast gaat dichtbij de 2-0, maar die valt alsnog in de slotminuut van de eerste helft. Jim Beers weet raad met een assist van Rob Tol en haalt doeltreffend uit.

Na de rust komt GVVV er meer uit en dat levert een kans op voor Haouat die knap wordt gekeerd door keeper Van Oevelen, die even later wordt gered door de paal bij een poging van Spies. Direct daarna raakt ook Beers het aluminium aan de andere kant als hij op de paal kopt. Met nog zes minuten op de klok komen de gasten uit Veenendaal dichterbij als de bal via Bruggeling en Van Oevelen over de lijn gaat, maar de Volendamse belfoten houden in de uiterste slotfase stand.