VOLENDAM – In de Derde Divisie heeft Jong FC Volendam goede zaken gedaan. De beloften mogen zich na de overtuigende zege op Hercules voor minimaal één dag koploper noemen, 5-1.

De punten leken halverwege al binnen voor Jong FC Volendam. Toen prijkte er immers al een 4-0 voorsprong op het scorebord. Nadat de eerste twee kansen voor de thuisploeg onbenut bleven was het Derry John Murkin die na ruim een kwartier op voortreffelijke wijze voor de 1-0 zorgde. Vier minuten later wist Gerry Vlak na slim terugleggen van Dani van der Moot de score te verdubbelen.

Voor Hercules was het na een half uur reden om te wisselen. Succes leverde het de gasten echter niet op, want acht minuten voor rust Van der Moot kopte Volendam op 3-0 en Murkin kopte uit een vrijwel onmogelijke hoek de 4-0 binnen.

In het tweede bedrijf kon Jong Volendam nog uitlopen naar 5-0 toen een schot van Martijn Kaars door een verdediger werd geraakt en binnen viel. Uit een penalty deed Hercules nog iets terug, al was dat enkel voor de statistieken.

Jong FC Volendam – Hercules 5-1 (4-0)
17. 1-0 Derry John Murkin
21. 2-0 Gerry Vlak
37. 3-0 Dani van der Moot
41. 4-0 Derry John Murkin
63. 5-0 Eigen doelpunt
77. 5-1 Jeffrey Vlug (penalty)