HOORN - Op woensdag 20 februari a.s., in de krokusvakantie, vindt de Jonger Oranje Talentendag plaats in samenwerking met FC Volendam. Bij Always Forward in Hoorn beleven ruim 120 deelnemers – spelers van 5 tot 12 jaar – een geweldige voetbaldag waarbij ze kans maken om gescout te worden door de Volendamse Keuken Kampioen divisie club.

Tijdens de Jonger Oranje Talentendag staat alles in het teken van plezier, vriendschap en talent(ontwikkeling). De deelnemers spelen een groot 4 tegen 4toernooi waarbij ze bekeken en beoordeeld worden door scouts van FC Volendam. Alle deelnemers krijgen de kans om hun voetbaldroom te verwezenlijken: gescout worden door de professionele voetbalclub en/of een plek verdienen in de Jonger Oranje Regioselectie.

De scouts van FC Volendam selecteren tijdens de Jonger Oranje Talentendag de beste spelers voor de drie Jonger Oranje Regioselecties ‘Hoorn’ in de leeftijdscategorieën Onder 9 (2011, 2012 en 2013), Onder 11 (2009 en 2010) en Onder 13 (2007 en 2008). Zij gaan aan het einde van het seizoen meedoen aan de grote Jonger Oranje Finals. Daar worden de drie officiële Jonger Oranje teams geselecteerd door scouts van alle 9 partnerclubs van Jonger Oranje. Deze talententeams spelen in het seizoen daarna tegen profclubs uit het binnen- en buitenland. Zo speelt Jonger Oranje dit seizoen oefenwedstrijden tegen PSV, Paris Saint Germain en Liverpool.

Meer informatie over Jonger Oranje: www.jongeroranje.nl.