VOLENDAM - De verrichtingen van Smits in de BENE-League en het nationaal team is ook in Denemarken niet onopgemerkt gebleven. Jorn Smits, de linker opbouwspeler van HV KRAS/Volendam, vertrekt naar TTH Holstebro, de huidige nummer drie op het hoogste niveau van Denemarken. Dit is de tweede keer dat Smits via KRAS/Volendam een overstap maakt naar de Deens topcompetitie.


Tussen 2012 en 2016 speelde Smits al in het vissersdorp. Hij groeide uit tot aanvoerder van het team en werd een vaste waarde in het nationaal team. Afgelopen zondag speelde Smits zelfs zijn vijftigste interland tegen topland Slovenië. Gedurende de tijd dat Smits in Volendam speelde werd er eenmaal het landskampioenschap, tweemaal de nationale beker en één keer de Nederlandse Supercup gewonnen. In 2016 maakt Smits de stap naar het Deense Randers HH en twee jaar later ging hij naar Duitsland om te spelen voor TV Emsdetten. De 28-jarige rechtshander kwam begin 2020 weer terug in Volendam van het Duitse TV Emsdetten en werd vrijwel direct een dragende kracht.

Algemeen Manager Joost Ooms: “We zien dit als een geweldige kans voor Jorn en zijn enorm trots dat Jorn wéér een stap kan maken naar het internationale speelveld”.

Net als HV KRAS/Volendam is ook TTH Holstebro een familieclub en Jorn is daar zeker niet de eerste Smits die er gaat spelen. Nadat zijn zus daar heeft gespeeld zal hij nu samen met zijn broer Kay deel uitmaken van het team. We zijn erg blij dat we samen ervoor hebben kunnen zorgen, zelfs in deze rare tijd, dat de ontwikkeling van een speler altijd centraal blijft. Stappen als deze zijn voor iedereen goed. Wij als opleidingsclub zijn verheugd dat we deze stap samen voor elkaar hebben gekregen. We zullen dit moment, wederom, met gepaste trots blijven herinneren.

“Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij Volendam het afgelopen jaar en wil de club bedanken voor het mogelijk maken van deze transfer!” - Jorn Smits

HV KRAS/Volendam wenst Jorn ontzettend veel succes in Denemarken.