VOLENDAM - Zondag staat er een heuse kampioenskraker op het programma in de Derde Divisie. Met nog zes wedstrijden te gaan lijkt de strijd tussen Jong FC Volendam, UNA en TEC te gaan. De mannen van Johan Steur gaan zondag in Tiel op bezoek bij TEC.

De Tielse formatie zou heel graag het verloren terrein in één jaar goed willen maken. Afgelopen seizoen werden ze namelijk veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. In de eerste ronde ging het nog maar net goed tegen Jong FC Volendam. Al heeft Jong FC Volendam toen vooral in de thuiswedstrijd het behoorlijk laten liggen. Echter ging het in de slotseconden van de finale alsnog mis voor TEC. Scheveningen scoorde namelijk in de extra tijd waardoor TEC degradeerde en Scheveningen promoveerde. Ze gingen dit seizoen dan ook als de grote favoriet van start. En dan maakten ze waar ook. Vanaf speeldag één doen ze mee voor de bovenste plaatsen. Naast GOES en Jong FC Volendam zijn zij ook één van de drie teams die dit seizoen de ranglijst hebben aangevoerd. In november losten ze Jong FC Volendam, wat toen in een moeilijke periode zat, af. Jong FC Volendam verzuimde om het gat te verkleinen door in eigen huis 1-1 te spelen. Na de winterstop moest TEC echter al snel de koppositie weer inleveren aan Jong FC Volendam. En TEC zakte zelfs steeds verder weg. De ploeg kwam op een vijfde plaats terecht en leek op weg om hun titelkansen te verspelen. Maar afgelopen zondag behaalden ze in drie wedstrijden zonder zege weer eens een driepunter. Doordat de andere achtervolgers op Jong FC Volendam bijna ook allemaal punten laten liggen staat TEC op dit moment op de derde plaats. De ploeg heeft zeven punten achterstand op Jong FC Volendam, maar nog wel een inhaalwedstrijd (tegen Quick) te goed. Ze kunnen dus bij een overwinning op Jong FC Volendam dus tot op één verliespunt naderen. Aan de andere kant lijkt bij een nederlaag de titel echt uit zicht te raken.

Afgelopen dinsdag verzuimde Jong FC Volendam om met een iets ruimere marge aan de topper te beginnen. Ondanks voldoende kansen werd er in de resterende minuten tegen Quick slechts één keer gescoord. Maar met zes punten voorsprong en nog zes wedstrijden te gaan is er een mooie marge met nummer twee UNA. Echter weten we dat de buit nog lang niet binnen is. Want ook voor de winterstop hebben we ervaren dat een uitstekende serie zomaar onderbroken kan worden. Zaak is dus om het spel van de afgelopen weken "gewoon" een vervolg te geven. Hoe meer kansen je krijgt des te groter wordt de kans dat er een doelpunt zal vallen. En met 78 goals hebben we de best scorende aanvalslinie van de Derde Divisie in huis. Als je dan kijkt naar bijvoorbeeld TEC, dan vallen die 48 goals toch iet wat tegen. De spelers beseffen dat ze iets heel moois kunnen bereiken dit seizoen en we hopen dan ook dat er vele supporters hun komen steunen deze laatste weken. Zondag is de aftrap om 14:30 uur op sportpark De Lok in Tiel.

Arbitrage
De wedstrijd zal zondag onder leiding staan van Lorenzo Cairo uit 's-Hertogenbosch. Het wordt pas de tweede keer dat hij Jong FC Volendam in competitieverband zal fluiten. De vorige keer was afgelopen seizoen in eigen huis tegen ONS Sneek (3-1). Aan de zijlijnen zal hij zondag worden bijgestaan door de heren Van Mun en Reinds.