VOLENDAM - In de eerste helft was vorige week nog weinig aan de hand. Jong FC Volendam was beter, maar wel Brian Plat kwijt geraakt met een blessure. Uiteindelijk, nadat Alex Plat ook zwaar geblesseerd was uitgevallen, werd het in de tweede helft een pittige 4-0 nederlaag. Met de 0-1 achterstand van de gestaakte wedstrijd tegen Quick in het achterhoofd, dus weer geen punten.

Tegenstander is zaterdag USV Hercules. En hier hebben we nog iets tegen goed te maken. In november ging de wedstrijd in Utrecht namelijk nog met 1-0 verloren en werd de eerste periode mede daar door een prooi voor TEC. Hercules draait niet helemaal zoals ze misschien gehoopt hadden. Met een vijftiende plaats staan ze maar net boven de streep. Er moeten nog wel drie wedstrijden ingehaald worden, maar van de negentien wedstrijden hebben ze er nog maar zes gewonnen. Toch was het begin van het seizoen redelijk goed. De eerste vier wedstrijden leverden acht punten op. Sinds de winterstop heeft de ploeg zeven punten gepakt uit de vijf gespeelde wedstrijden. Afgelopen zondag hadden ze net als Jong FC Volendam ook een slechte middag. In eigen huis ging OSS '20 er met een 0-3 overwinning vandoor. Ook Hercules zint dus op een goed resultaat!

Na de flitsende start van 2019 is het team van Johan Steur in een klein dipje beland. Tegen Quick is er uiteraard nog niets verloren, want in 45 minuten is nog alles mogelijk ondanks een 0-1 tussenstand. Zondag ging het in één helft echter volledig mis, dus zo kan het ook. Na een redelijke eerste helft, waar in de ploeg alleen veel te weinig creëerde, kreeg de ploeg een lesje in effectiviteit. We hebben dan wel de op één na meest scorende ploeg van de Derde Divisie, maar toch scoren we nog te weinig. Zondag leek de scherpte er niet te zijn en viel er net als een week eerder geen Volendam doelpunt te noteren. Als de ploeg serieus mee wilt blijven doen om het kampioenschap zal er zaterdag gewonnen moeten worden van Hercules. Na zaterdag heeft de ploeg een weekje rust, waar ze misschien ook wel even aan toe zijn. Hopelijk gaan we die pauze in als (tijdelijke) koploper. Er wordt zaterdag om (let op) 15:00 uur afgetrapt in ons Kras Stadion.

Arbitrage
De wedstrijd zal zaterdag onder leiding staan van de heer Bilal Sahiner uit Oss. In 2019 heeft hij tot dusver vier wedstrijden in de andere Derde Divisie gefloten. Afgelopen zaterdag was hij bij het "inmaak potje" Achilles '29 - DVS '33 (1-6). Het wordt inmiddels de vierde keer dat hij een wedstrijd van Jong FC Volendam onder zijn hoede heeft. Na de spectaculaire 4-4 bij Quick '20 is het de tweede keer dit seizoen. Hij zal zaterdag zal hij aan de zijlijnen worden bijgestaan door mevrouw Overtoom en de heer Rasch.