VOLENDAM - Er was al enige tijd twijfel, maar vandaag ging de kogel dan toch door de kerk. Gerrie Eijlers (40) heeft een einde gemaakt aan zijn imposante handbalcarrière. De keeper van HV Kras/ Volendam stopt per direct.


Dat maakte Handbal Inside vandaag bekend. De in Amsterdam geboren Eijlers begon zijn loopbaan ook in Volendam en speelde vervolgens vele jaren bij diverse clubs in Duitsland. Vooral de vijf jaar bij Magdeburg ervaart hij als hoogtepunten in zin loopbaan evenals de prijzen die hij met Volendam wist te pakken. Drie jaar geleden kwam hij terug naar Volendam. In zijn eerste periode bij Volendam veroverde hij twee landstitels. In 2019 won zijn ploeg de bekerfinale na een zinderende finale tegen OCI Lions.

Eijlers kwam ook vele jaren voor Oranje uit en was begin dit jaar van de partij toen Nederland zich voor het eerst plaatste voor het EK. Vanwege het aankomende WK twijfelde hij nog over doorgaan, maar toen dat van de baan was besloot Eijlers toch te stoppen.

Eijlers geniet op dit moment van de rust zo laat hij weten: 'Door corona is dit allemaal erg abrupt gegaan. Dat is apart. Maar van de vrije tijd die ik door het virus heb gekregen, normaal ben ik iedere dag van de week bezig met werk en handbal, geniet ik. Ik hou van klussen en vissen. Vorige week ben ik vier dagen gaan vissen op zee.'

Overigens laat hij het handbal niet helemaal achter want al enige tijd is hij talententrainer op Papendal waar eenmaal per week de talenten van de HandbalAcademie onderwijst. Eijlers wil zeker verder in het trainersvak en zal ook handbalclinics gaan geven dus is zeker nog niet weg uit het "wereldje".