VOLENDAM - De grote vraag was hoe Jong FC Volendam zaterdag voor de dag zou komen na de afdroog partij van een week eerder in Oss. Nou het antwoord van de ploeg was luid en duidelijk. Met goed voetbal werden de gasten volkomen kansloos gelaten. Een duidelijke en niet eens geflatteerde 6-1 stond er na precies 90 minuten spelen op het bord. De koploper heeft zich opgericht!

Zaterdag had trainer Johan Steur weer over wat meer spelers de beschikking als de laatste weken. Op de bank zaten dan wel twee A-junioren, maar in de basis "eigen jongens". Altijd een fijner gevoel om wat ruimer in je spelers te zitten, zeker na een slechte wedstrijd. Nadat de ploegen elkaar in de eerste tien minuten wat hadden afgetast was het Nick Runderkamp die de eerste doelpoging voor zijn rekening nam. Zijn prima inzet werd door doelman Desny Royendijk uit de beneden hoek gedoken. Even later leek op aangeven van Kevin van Gasteren onze spits Youssef Blel op weg naar de 1-0, maar kon net niet bij de bal. Toch was het in die zelfde minuut alsnog raak. Gerry Vlak probeerde het ook maar eens van een meter of twintig. De inzet leek verdacht veel op die van Runderkamp twee minuten eerder. De doelman dacht blijkbaar dat deze makkelijker te stoppen was en stak enkel zijn voet uit. Dat was een flinke misrekening, want de bal schoot over zijn voet de goal in: 1-0! Niet veel later lag de tweede ook achter de doelman. Gijs Smal speelde de bal naar Derry John Murkin die op zijn beurt de doelman fantastisch uitspeelde en de bal in het lege doel deponeerde. Echter.... de assistent stond met zijn vlag omhoog, buitenspel. Dit bleek uitstel van executie voor JVC Cuijk, want amper twee minuten later was het alsnog 2-0. Brian Plat ging uitstekend door en bediende Max Veerman. De voorzet van Veerman werd simpel door Kevin van Gasteren het doel ingewerkt. Alsof de ellende nog niet erg genoeg was voor onze gasten botsten even later aanvoerder Jurre Grotenhuis en doelman Desny Royendijk ongelukkig met elkaar. Even was er de vrees dat beiden niet verder konden. Uiteindelijk moest de doelman na een flinke tik tegen zijn hoofd vervangen worden. Zijn vervanger moest echter ook al snel de bal uit het net halen. Nadat Mike Eerdhuijzen uit een corner van Gerry Vlak nog net over had gekopt ging de bal na ruim een half uur op de stip. Youssef Blel werd in de zestien wel heel opzichtelijk in de rug geduwd en maakte de beslissing voor de scheidsrechter makkelijk. Gerry Vlak nam de verantwoording en schoot prima de 3-0 op het bord.

Even verslapte de ploeg van Johan Steur. Zo kon JVC Cuijk bij een corner toch nog iets terug doen. Van dichtbij de goal kreeg Jeroen Schoonhoven de bal voor zijn voeten en knalde de 3-1 binnen. Volendam werd wakker geschud en trok weer ten aanval. Via Derry Jonh Murkin kwam de bal op links bij Kevin van Gasteren die de bal panklaar voor gaf. Echter misten beide spelers voorin, Blel en Murkin, de bal. Kort voor rust toch nog een kans voor de gasten, wat later bleek de laatste van de wedstrijd. Maar oog in oog met doelman Nordin Bakker faalde Rik Renirie. In de tegenstoot strandde Youssef Blel op doelman René van der Greft. Toch kon hij even later wel juichen. Hij werd diep gestuurd door Gerry Vlak en schudde zijn verdediger af. Met een prima schuiver passeerde hij nu wel de doelman. Met deze ruime en verdiende 4-1 voorsprong zochten de teams de kleedkamers op.

Na de thee was al snel duidelijk dat Jong FC Volendam de overwinning niet meer uit handen zou gaan geven. Het kwaliteit verschil was gewoonweg te groot. De vraag was alleen of de mannen van Steur wat zouden gaan doen aan het doelsaldo dat vorige week een lelijke deuk had opgelopen. Net binnen het uur viel de eerste goal na de rust te noteren. De doelman leek een voorzet simpel te onderscheppen, maar liet deze los. Derry John Murkin was hier als de kippen bij en kon zo wel heel simpel de 5-1 maken. De ingevallen Marco Speijk mikte precies op de voeten van de doelman voordat Nick Runderkamp de mooiste van de middag maakte. Hij kreeg na een prima aanval over rechts van Aram de Munnik de bal en schoot de bal vanaf de hoek van de zestien over de doelman in de goal. Met nog ruim een kwartier op de klok was de stand zo al naar 6-1 getild. Als vervolgens de mogelijkheden in het laatste kwartier allemaal waren benut hadden we in de buurt van de dubbele cijfers kunnen komen. Dat bleef JVC Cuijk bespaart, al gingen ze wel met een forse nederlaag naar huis. Voor Jong FC Volendam een dikke pluim! Er werd prima gevoetbald. Volgende week mogen de mannen op bezoek bij het sterke UNA. Deze wedstrijd wordt op zaterdagavond om 19:00 uur gespeeld.

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Brian Plat, Alex Plat, Mike Eerdhuijzen, Gijs Smal, Gerry Vlak (63. Dean James), Derry John Murkin, Nick Runderkamp, Youssef Blel (51. Marco Speijk), Max Veerman, Kevin van Gasteren (63. Aram de Munnik)

Opstelling JVC Cuijk: Desny Royendijk (25. René van der Greft), Jurre Grotenhuis, Aleksandar Lejic. Stan Broenland, Rik Renirie, Jeroen Schoonhoven, Furkan Alakmak, Sjoerd Booijen (51. Jassin Aarab), Paco Geutjes (63. Lars Loermans), Jacky Chi, Jay van BoxtelScheidsrechter: F.M.L. (Frank) van den Elzen (Berghem)

Toeschouwers: 200

Scoreverloop:
13. Gerry Vlak 1-0, 18. Kevin van Gasteren 2-0, 35. Gerry Vlak 3-0 (strafschop), 38. Jeroen Schoonhoven 3-1, 45 (+1). Youssef Blel 4-1, 57. Derry John Murkin 5-1, 74. Nick Runderkamp 6-1