VOLENDAM - Marc Kok hangt zijn schoenen na dit seizoen aan de wilgen. De rechterhoekspeler van HV KRAS/Volendam kan het handballen op het hoogste niveau niet meer combineren met een fulltime baan.

“Ik merk dat het steeds stroever gaat”, verklaart de Volendammer zijn keuze. “Ik werk veertig uur in de week en ben na afloop van iedere dag steeds moe. Dat is natuurlijk verre van ideaal als je daarnaast ook nog acht uur moet trainen. Ik heb met mijn werk en de club om tafel gezeten om er iets op te verzinnen. Het nemen van snipperdagen was de enige oplossing, maar dat gaat helaas niet.”

Kok maakt dit seizoen voor het derde jaar deel uit van de Volendamse hoofdmacht. Hij doorliep alle jeugdploegen en kwam meerdere jaren in actie voor het tweede herenteam. “Onder Piotr Konitz heb ik mijn debuut in het eerste gemaakt”, herinnert Kok zich. “Ik mocht met een wedstrijd in de EHF Cup mee naar Frankrijk en kwam daar voor 3300 mensen voor het eerst binnen de lijnen. Dat was best gaaf.”

Kampioenschap
Kok verwacht niet dat zijn eigen weg lang gescheiden zal blijven van KRAS/Volendam. “Ik heb mezelf voorgenomen om eerst even rust te zoeken. Daarna ga ik misschien weer voor een wat lager team spelen. Ik denk wel dat ik het regelmatig handballen vrij snel ga missen.”

De handballer hoopt dat het cruciale treffen met Green Park Aalsmeer van komende zondag nog niet zijn laatste wedstrijd wordt. “Met een overwinning plaatsen we ons voor de Best of Three om de landstitel. Een kampioenschap zou natuurlijk de perfecte manier zijn om af te sluiten. Alleen moeten we zondag nog wel langs Aalsmeer.”