HAARLEM - Koninklijke HFC heeft een belangrijke zege geboekt op Jong FC Volendam en daarmee even afstand genomen van de onderste plaatsen. De ontlading was groot bij de Haarlemse club nadat afgelopen donderdag vice-voorzitter Henk Driessen was overleden.


Het werd een duel tussen twee clubs die kort voor de winterstop niet al te gelukkig waren. Koninklijke HFC was op eigen veld de betere, maar na een gemiste kans voor Sietse Brandsma was de volgende grote kans voor de Volendammers. En wel vanaf de strafschopstip na een handsbal van Heeremans. Rob Tol schoot vanaf elf meter echter hopeloos naast. Aan de andere kant deed Zakaria Eddahchouri dat even later beter nadat Noordmans was gevloerd en zo ging de thuisploeg met een voorsprong rusten.

Eddahchouri kwam even later goed weg toen een harde overtreding met slechts geel werd bestraft. Eentje met gevolgen want de aanvaller speelde later nog een grote rol in het duel. Nadat Jong FC Volendam via Tayrell Wouter op gelijke hoogte was gekomen wist Eddahchouri namelijk twee minuten later alsnog de winnende binnen te schieten: 2-1.