VOLENDAM - Koploper FC Volendam heeft op overtuigende wijze hekkensluiter Helmond Sport verslagen. De thuisploeg van trainer/coach Wim Jonk nam al voor rust ruim afstand en bleef zo voor de 25e keer op rij ongeslagen (4-1).

Spits Robert Mühren stond al sinds 9 januari droog, maar had nu maar tien minuten nodig om met twee treffers zijn seizoenstreffer op 22 te brengen. In de achtste minuut schoot hij fraai met links raak en twee minuten later scoorde hij koppend, beide keren op aangeven van Daryl van Mieghem. Via een schot met links van Gaetano Oristiano en een treffer van Boy Deul op aangeven van Mühren en ging men met een comfortabele 4-0 stand rusten.

FC Volendam kon na rust wat gas terug nemen, maar kreeg nog wel een teleurstelling te verwerken toen Achraf Douiri zich met een naar het zich liet aan zien ernstige blessure vervangen moest worden. In de slotfase wist Ilias Breugelmans de Helmondse eer nog te redden.